Seierskyss: Casper Ruud kunne juble for tittel nummer fire, her med kjæresten Maria Galligani. Foto: Eurosport.

Back-to-back Ruud

av | 25 juli, 2021 - 13:26 | Casper Ruud, Internasjonalt

Casper Ruud vant sin andre strake turnering - tar totalen til fire og tredje for sesongen.

Casper Ruud – Hugo Gaston: 2-0 (6-3, 6-2)

Milepælene kommer tett om dagen for Norges tennis-sensasjon Casper Ruud.

Søndag vant nordmannen karrierens fjerde ATP tittel da han slo den unge franskmannen Hugo Gaston (ATP 155) i finalen i Swiss Open. Tittelen er Ruuds tredje for sesongen og andre strake etter han vant Swedish Open i Båstad i forrige uke.

Innsatsen til Ruud skyver han opp til 13. plass på verdensrankingen på mandag, noe som er ny bestenotering for nordmannen som nærmer seg sakte, men sikkert en Topp 10 plassering.

Med på leken

Ruud kom inn i søndagens finale som superfavoritt mot den 1.73 meter høye 20 åringen fra Frankrike som var i sin første ATP finale noensinne.

Franskmannen leverte et kreativt og lekent spill som tvang Ruud til å bruke av fysikken sin for å få has på et sterkt returspill og et lass av stoppballer fra Gaston. Alle timene med fysioterapeut Marcel da Cruz ble utslagsgivende for Ruud som var med på leken.

Det første settet tok nordmannen 6-3 etter 2-1 i servebrudd i Ruuds favør.

Det andre settet ble svært underholdende til tross for at Ruud ble overlegen og vant 2-0 i servebrudd. Publikum som hoiet på mer underholdning, ble vitne til lange kreative games hvor det ene inkluderte 10 deuce.

Til slutt kunne ikke franskmannen lengre lure Ruud med sitt sterke, kreative og modige returspill. Ruud servet til slutt inn det andre settet 6-2 – og til tittelen Swiss Open.

Hugo Gaston (ATP 155). Foto: Eurosport.

Ruuds titler

Casper Ruud har nå fire ATP titler i sitt navn, alle av kategori ATP 250 og alle på grus. Dette er hans trofeer, i kronologisk rekkefølge:

  1. Argentina Open (Februar 2020)
  2. Genève Open (Mai 2021)
  3. Swedish Open (Juli 2021)
  4. Swiss Open (Juli 2021)

Favoritt i Kitzbühel

Team Ruud Expressen cruiser videre på sin seiersferd gjennom Europa og ruller inn til Kitzbühel hvor Ruud er førsteseedet i neste ukes Generali Open, og vil i sin første kamp på onsdag eller torsdag møte vinneren av Jaume Munar og en kval-spiller.

Bilder fra Gstaad

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv