Verdensener Novak Djokovic brølte av lettelse – og frustrasjon over manglende støtte fra boksen sin på tribunen. Foto: Eurosport/Diacovery+.

Mot dramatisk helg i Paris

av | 9 juni, 2021 - 23:52 | Aktuelt

Årets French Open finale for herrer blir mellom en legende og den hotteste representanten for den nye generasjonen. Kvinnene er garantert en ny GS-vinner.

Onsdag 9.06

Kvartfinalene

  • Rafael Nadal – Diego Schwartzman: 3-1 (6-3, 4-6, 6-4, 6-0)
  • Novak Djokovic: Matteo Berrettini: 3-1 (6-3, 6-2, 6-7(5), 7-5)
  • Barbora Krejcikova – Cori Gauff: 2-0 (7-6(6), 6-3)
  • Maria Sakkari – Iga Swiatek (6-4, 6-4)

Generasjonsthriller

Årets French Open seiler inn til å bli en ny finale mellom den etablerte legenden versus den hotteste representanten for den nye generasjonen, mellom Rafael Nadal eller Novak Djokovic, mot Alexander Zverev eller Stefanos Tsitsipas.

Det er klart etter onsdagens kvartfinaler i French Open/Roland Garros hvor Rafael Nada avga turneringens første sett da han slo Diego Schwartzman 3-1.

Legendene best

Djokovic fikk plenty av motstand fra nummer ni i verden, Matteo Berrettini, mens verdenseneren spiller med en selvtillit og en rutine som er unik i verdenshistorien. Etter at publikum ble tvunget til å forlate Court Philippe Chatrier for å overholde portforbudet kl 23 i Paris, noe som førte til pause i spillet, kunne Djokovic til slutt serve inn en solid 3-1 seier.

Fra før av, og på motsatt side av tablået, var Alexander Zverev og Stefanos Tsitsipas satt som den første semifinalen, noe som betyr at en av finalistene blir en av de aller beste og hotteste fra den nye generasjonen.

Og den nye generasjonen vil få en sjanse til å gjennomføre et symbolsk generasjonsskifte på søndag i Paris, da Zverev eller Tsitsipas vil møte Nadal eller Djokovic.

Rafael Nadal jager historie og tittel nummer 14 i Paris. Foto: Shutterstock.

Tar Nadal nummer 14?

Uansett hvilken kombinasjon som av spillere som tar seg videre, vil det bli dramatisk. Rafael Nadal er favoritt til å ta sin 14. tittel i Paris. Nestemann på liste, Djokovic, satte en støkk i Serbia da han måtte jobbe seg tilbake fra 0-2 mot Lorenzo Musetti i innledningsrundene.

Den kommende semifinalen Nadal – Djokovic er lik finalen i fjor. Djokovic er fortsatt verdensener og sulten på å tette trofe-gapet til Nadal of Federer som begge har 20, Djokovic 18.

Vinner Nadal sin 14.tittel i Paris på søndag, blir han første herre i Open æraen til å vinne 21 Grand Slam trofe.

Vinner Djokovic, vil han bli den eneste spilleren i Rafa-æraen som har tatt mer enn en tittel i Paris. Fra Nadal overtok Roland Garros og startet sin kampanje som foreløpig teller 13. trofe, har kun tre personer fått ‘låne’ tittelen av Kongen av Grus: Federer, Djokovic og Stan ‘The Man’ Wavrinka.

Blant de fire siste i Paris: Barbora Krejcikova. Foto: Wikipedia.

Regjerende mester ute

På kvinnesiden slo greske Mari Sakkari (WTA 18) ut regjerende mester og grusdronning Iga Swiatek (WTA 9) i to sett og sikret seg sin første semifinale i Grand Slam sammenheng.

I den andre kvartfinalen slo Barbora Krejcikova (WTA 33), den tsjekkiske kvinnen som ‘egentlig’ er doubles-spiller og vant sin første singel-tittel for noen uker siden, ut den amerikanske tenåringsstjernen Cori ‘Coco’ Gauff i to sett.

Kvinne-semiene starter allerede på torsdag og blir som følger:

  • Mari Sakkari vs. Barbora Krejcikova
  • Anastasia Pavlyuchenkova vs Tamara Zidansek.

Den høyest rangerte gjenværende kvinnen er nå nummer 18. i verden, Maria Sakkari. Nok en gang overrasker kvinnesiden. Ingen av de fire gjenværende var noen gang vunnet en Grand Slam.

Maria Sakkari (WTA 18) er den høyeste rangerte gjenværende kvinnen i French Open. Foto: Shutterstock.

Kvinnenes semifinaler starter på torsdag. Herrene har pause.

Relaterte artikler

Tronskifte i Paris

Tronskifte i Paris

Carlos Alcaraz vant French Open – ble tidenes yngste til å vinne Grand Slams på alle tre underlag.

Relaterte artikler

Tronskifte i Paris

Tronskifte i Paris

Carlos Alcaraz vant French Open – ble tidenes yngste til å vinne Grand Slams på alle tre underlag.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv