Utenom to turneringer på hjemmebane i Australia, har ikke Nick Kyrgios spilt tennis siden februar 2020. Foto: Shutterstock.

Kyrgios returnerer til touren

av | 15 juni, 2021 - 11:12 | Aktuelt, Internasjonalt

Den australske bråkmakeren Nick Kyrgios skal sammen med Casper Ruud spille Mallorca Championships i neste uke.

26 år gamle Nick Kyrgios har gjennom sine mange krumspring og fargerike oppførsel, blitt en notorisk spiller ute på ATP touren, noe også Casper Ruud har fått erfare.

Bortsett fra to turneringer på hjemmebane i Australia på starten av året, har Kyrgios holdt seg unna ATP siden nedstengingen i mars i fjor.

Nå kjenner bråkmakeren duften av gress – og har valgt Mallorca Championships i neste uke som oppvarming til Wimbledon.

Før trekningen er ute, er Dominic Thiem første-seedet i den ny-opprettede ATP 250 gress-turneringen. Ruud ligger an til å bli seedet nummer tre, noe som betyr ‘bye’ i første runde.

Dramaet Kyrgios-Ruud

Ruud og Kyrgios har vært gjenstand for drama tidligere. Sagaen startet etter at Ruud slo Kyrgios i runde to av Roma Masters i 2019, i en kamp hvor den australske bråkmakeren ble diskvalifisert i tredje sett etter at han lot seg provosere av tilskuere, noe som utløste en serie ablegøyer som endte med at han kastet en stol utpå banen og ble sendt hjem av dommeren.

Angivelig skal han i tillegg latt seg provosere av Ruud som løftet hendene i været for å feire seieren i det Kyrgios ble diskvalifisert. I kjølvannet av hendelsen lot Ruud seg intervjue av den tidligere podcasten Smash, hvor han kritiserte Kyrgios i en uformell setting.

Nyhetene må ha nådd Canberra, for resultatet ble en Twitter-tirade mot nordmannen hvor han bl.a kalte Ruud kjedelig og at ‘ingen visste engang at han spilte tennis’.

I motsetning til Kyrgios, som åpenbart har problemer med autoriteter, lyttet Ruud til gode råd og fulgte ikke opp det digitale angrepet. Istedenfor klatret han i det stille fra den gangens 76. til nåværende 15. plass på verdensrankingen.

Kongen av Mallorca er ikke Charter-Svein, men Rafael Nadal, her sammen med Onkel Toni i bakgrunnen. Foto: Shutterstock.

Fiendtlig farvann

På Mallorca vil Kyrgios være useedet og kan møte Ruud allerede i runde to.

Turneringsdirektør, Mallorca-resident og onkel til Rafa, Toni Nadal, har også fått gjennomgå på sosiale medier av den australske 26 åringen. Både han og sin legendariske nevø har måttet ta imot ‘dritt’ fra en Kyrgios som kanskje, eller kanskje ikke, har vokst opp i løpet av korona-pandemien.

Det blir en interessant uke på Mallorca.

Til tross for et ekstremt talent og tonnevis av begeistring fra det globale tennis-parlamentet har Kyrgios fortsatt ikke vunnet en eneste stor tittel. 26 åringen har til sammen seks mindre ATP titler.

Mallorca Championships spilles på Santa Ponsa Tennis Akademi. Foto: Facebook/Wikipedia.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Årets tennissko fra ASICS

Årets tennissko fra ASICS

Novak Djokovic var med i utviklingen av skoen som har bidratt til nok en drømmesesong for verdenseneren.

Super-Iga vant WTA Finals

Super-Iga vant WTA Finals

Total dominans – Iga Swiatek brukte bare 59 minutter på å slå Jessica Pegula i finalen av WTA Finals.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv