Benoit Paire har en volatil personlighet. Foto: Eurosport/Discovery+.

Slo fransk surpomp i Paris

av | 31 mai, 2021 - 16:29 | Aktuelt, Casper Ruud, French Open, Internasjonalt

Casper Ruud vant en særdeles spennende kamp mot eksentriske Benoit Paire i første runde av French Open.

Casper Ruud – Benoit Paire: 3-1 (5-7, 6-2, 6-1, 7-6(4))

På søndag startet storturneringen Roland Garros, også kjent som French Open – et to uker langt slag hvor vinneren skal slå syv motstandere før trofeet kan heves.

Norges tennis-sensasjon Casper Ruud ankom Paris på sin bestenotering som nummer 16 i verden og med en fersk tittel fra Genève i bagasjen – klar til å starte sitt korstog mot nye milepæler i sin allerede imponerende karriere.

Gåten Benoit Paire

Ruuds motstander i første runde i Paris, Benoit Paire, rangert nummer 40 i verden, var ikke et nytt ansikt for nordmannen som hadde vunnet alle tre oppgjørene de to imellom de siste årene.

Den statistikken skulle ikke forandre seg på mandag.

Nordmannen kom best i gang, ledet kjapt 3-0 og det så ut som om det første settet skulle bli en komfortabel affære før den volatile franskmannen skiftet gir, brøt tilbake to ganger og snappet til seg det første settet 7-5.

Paire er notorisk kjent for å ha et svært svingende humør og han gjennomfører sjeldent en tenniskamp uten en form for utblåsning. Hans volatile personlighet gjenspeiles i publikummet som enten heier eller buer på sin landsmann. Se eksempler på hans oppførsel her.

På mandag fikk han all støtte fra tribunen.

Ruud-time

Paire, oppildnet av et ivrig hjemmepublikum, brøt Ruud i starten av det andre settet før nordmannen sa ‘nok er nok’. Et serve-game fikk franskmannen holde, resten tok Ruud som vant det andre settet 6-2.

Nå forandret tidssonen seg til Ruud-time i Paris. Seks av syv games ble vunnet av nordmannen i det tredje settet. Nordmannen spilte ypperlig og det så ut som om Benoit Paire tidlig gav opp det tredje settet som Ruud vant 6-1.

2-1 til Ruud.

Drama

Franskmannen hadde spart på kruttet og i det fjerde settet eksploderte han. Heldigvis fungerte en rolig og behersket Ruud som et brannslukningsapparat da han overlevde set-ball og tok settet til et tie-break hvor han kom seirende ut med 7-4.

Den første runden i Roland Garros ble et par hakk mer spennende enn mange hadde forventet, men det gjorde ikke sluttresultatet – seier til Ruud, 3-1 med settsifre 5-7, 6-2, 6-1, 7-6(4).

I runde to venter vinneren av oppgjøret mellom Kamil Majchrzak (ATP 126) og Arthur Cazaux (ATP 452).

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv