Ny seier i München

av | 1 mai, 2021 - 11:44 | Casper Ruud, Internasjonalt

Casper slo australske John Millman i kvartfinalen av ATP 250 turneringen BMW Open.

Casper Ruud – John Millman: 2-0 (6-3, 6-4)

Casper Ruud nådde sin andre strake semifinale etter han på lørdag slo John Millman (ATP 40) i kvartfinalen av ATP 250 turneringen BMW Open i München.

Kampen startet fredag ettermiddag, men ble stoppet og til slutt utsatt pga regn. Det ble en rutinemessig seier for Ruud som stort sette hadde full kontroll og var aldri truet.

Et brudd i det første settet og to i det andre, minus et imot var nok til at Ruud vant kvartfinalen i strake sett på 100 minutter fordelt på to dager.

Travel lørdag

Regnutsettelsen fra fredag betyr at Ruud bare får noen timers pause før han spiller semifinale mot vinneren av oppgjøret mellom Nikoloz Basilashvili og Norbert Gombos. I skrivende stund er Basilashvili i ferd med å vinne oppgjøret.

– Jeg skal slappe av og få meg noe å spise, jeg tror det er noe av det viktigste nå, å ha nok næring til neste kamp, sier Ruud til ATP etter seieren.

Semifinalen Ruud – Basilashvili/Gombos antas å starte i 15:30/16:00 tiden. Eurosport har ikke rettighetene til turneringen i München og kampene vises derfor verken på Eurosport eller Discovery+.

John Millman (ATP 40) tapte kvartfinalen i München til Casper Ruud. Foto : Shutterstock.

Tittelkandidat

Nikoloz Basilashvili (ATP 35) er en mulig motstander i semifinalen i München. Foto: Shutterstock.

Ruud er favoritten i semifinalen uavhengig av hvem han møter. Georgianske Basilashvili skapte overskrifter i Norge i 2019 da han var forventet å stille som kaptein sammen med Davis Cup laget og oppgjøret Ruud – Basilashvili skulle bli blockbusteren på OTA den høsten.

Det skjedde aldri, men det er stor sannsynlighet for at de to skal spille om en plass i finalen senere på lørdag.

Zverev ute – Ruud største papir-favoritt til tittelen

Turneringens soleklare favoritt og hjemmehåp Alexander Zverev tapte overaskende kvartfinalen mot den hvite-russiske kval-spilleren Ilya Ivashka (ATP 107) på fredag.

Dermed er andre-seeda Casper Ruud nå den største favoritten til finale og tittel i München – utelukkende basert på ranking. Det er fortsatt to tøffe kamper mellom Ruud og en ny tittel. Jan-Lennard Struff på andre siden av tablået ser veldig farlig ut og møter Ivashka i den andre semifinalen. Før det venter en tøff semifinale.

Ruud er allerede garantert ny beste-rangering som nummer 22 i verden.

Dersom den unge Snarøya-mannen stikker av gårde med tittelen vil han bryte inn i Topp 20 og legge seg på 19.plass på verdensrankingen. Dersom han når han finalen og taper vil han klatre til 21.plass – og da er alle faktorer tatt høyde for.

Casper Ruud – Nikoloz Basilashvili/Norbert Gombos går på lørdag. Sjekk bulletinen for tidspunkt og oppdateringer.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Årets tennissko fra ASICS

Årets tennissko fra ASICS

Novak Djokovic var med i utviklingen av skoen som har bidratt til nok en drømmesesong for verdenseneren.

Super-Iga vant WTA Finals

Super-Iga vant WTA Finals

Total dominans – Iga Swiatek brukte bare 59 minutter på å slå Jessica Pegula i finalen av WTA Finals.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv