Casper Ruud
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on email

Norge snytt for drømmemøte mot Georgia i Davis Cup

Georgias store stjerne, Nikoloz Basilashvili, skal ikke spille Davis Cup-oppgjøret mot Norge.

Basilashvili er nummer 18 på verdensrankingen og vant i sommer en ATP 500-turnering i Hamburg for andre året på rad. 27-åringen kunne blitt den høyest rangerte spilleren Casper Ruud har slått.

Tirsdag ble derimot laguttaket klart. Selv om Basilashvili vanligvis spiller Davis Cup for Georgia, er han denne gangen ikke med i uttaket. Derfor kommer han trolig ikke til Norge. Georgia kan fortsatt likevel endre uttaket til tett opp mot første kamp.

At Basilashvili ikke spiller er også god nyheter for det norske laget. Det gjør Norge med Casper Ruud og Viktor Durasovic i spissen til store favoritter. Frontduoen får med seg hardtsatsende Lukas Hellum-Lilleengen, collegespiller Simen Sunde Bratholm og junior- og norgesmester Andreja Petrovic i troppen.

Georgias beste spiller er Aleksandre Metreveli. 26-åringen er nummer 720 på ATP-rankingen og har kun 25 poeng. Toer George Tsivadze er nummer 933 på rankingen, mens Saba Purtseladaze er 1876. Ruud og Durasovic er betraktelig bedre rangert enn disse.

Står laguttaket seg, skal det en sensasjon til for at Georgia slår Norge på grusen på Njård i Oslo fredag 13. og lørdag 14. september.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788