Casper Ruud hadde til tider kontroll på Rublev, men tempoet til russeren ble til slutt for mye. Foto: Discovery+

Nemesis satte punktum for Ruuds drømmeuke i Monaco

av | 17 april, 2021 - 14:35 | Aktuelt, Casper Ruud, Internasjonalt

Til tross for en heroisk innsats - Casper Ruud klarte ikke å hamle opp med formsterke Andrey Rublev i Monte Carlo.

Casper Ruud – Andrey Rublev: 0-2 (3-6, 5-7)

Først var det Albert Ramos Vinolas som inntok rollen, før stafettpinnen passerte videre til Diego Schwartzman – nå er det Andrey Rublev som har overtatt rollen som utkaster for Casper Ruud.

Lørdagens semifinale-tap i Monaco er Ruuds fjerde strake tap til russeren, eller femte om vi inkluderer Dominic Thiem sin private turnering i Kitzbühel i fjor.

Små marginer

Med det britiske flagget på halv stang til ære for avdøde Prins Philip, startet kampen så bra for Ruud på en overskyet og luftfuktig Center Court i Monte Carlo, da nordmannen tok første stikk og brøt serven til Rublev helt i starten.

Akkurat da så ting veldig lyst ut med norske øyne, men så sank nivået til Ruud som gjorde en del unødvendige slurvefeil og tillot russeren å bryte serven hans to ganger på rad. Nordmannen klarte aldri å hente seg inn igjen i settet som Rublev til slutt servet inn 6-3.

Vondt gikk til verre da Ruud ble brutt i åpningsgamet i det andre settet, men nok en gang kom det et momentum-skifte – og denne gang var det Ruud sin tur til å ligge et break bak for så å ta to strake tilbake. Nordmannen var nå tilbake i kampen med en 4-2 ledelse i sett to.

Gleden ble igjen kortvarig da Rublev tok tilbake servebruddet og spillerne var igjen ajour i settet. På 5-5 ble Ruud brutt på ny av en giftig russer som da gjorde ingen feil når han kunne serve inn settet til 7-5 og kampen med settsifre 6-3, 7-5.

Ruud og Rublev takker for kampen. Foto: Discovery+

Fenomenet Rublev

Selv om det norske håpet var sterkt – og vel begrunnet før kampen, var det heller ikke til å stikke under en stol at russiske Rublev var klar forhåndsfavoritt. Siden moskovitten returnerte fra skade til ATP touren i 2020 har han vært tilnærmet ustoppelig. Seks titler, inkludert fire strake ATP 500 – har bidratt til å plassere russeren på åttende plass på verdensrankingen, en posisjon han har holdt sammenhengende siden oktober.

Tross all suksessen – Rublev mangler fortsatt noe helt sentralt for å legitimere seg som en av verdens beste tennisspillere – en stor tittel. Hans likemenn; Zverev, Tsitsipas, Medvedev og Khachanov har alle minimum en. Etter å slått Nadal i kvarten og Casper Ruud i semifinalen, står nå bare Stefanos Tsitsipas mellom Rublev og en total validering som en Topp 10 spiller.

Andrey Rublev har eksplodert oppover på rankinglistene de siste 16 månedene. Her fra Australian Open i 2018 da han var nummer 32 i verden. Foto: Shutterstock.

Finalen mellom to Topp 10 spillere uten Masters titler

Dermed står søndagens finale i Monaco mellom Rublev og Stefanos Tsitsipas som noen timer tidligere brukte 70 minutter på å slå Daniel Evans 6-2, 6-1.

Finalen er Rublevs første i Masters sammenheng. Tsitsipas har heller aldri vunnet en Masters, men har to ganger vært i finalen, først mot Nadal i Canada Open i 2018 og deretter mot Djokovic i Madrid 2019.

Ruuds uke i Monaco oppsummert

  • Fikk endelig slått Topp 10 spilleren Diego Schwartzman (ATP 9).
  • Tangerte karrierens beste poeng resultat fra Roma, 360 ferske ATP poeng.
  • Passerte for første gang 2000 aktive ATP poeng.
  • Klatrer tre plasser og tangerer sin bestenotering som nummer 24 på mandag.
  • Mottar 850.000 kroner i premiepenger. Uten korona-situasjonen ville summen vært 2.5 millioner.
  • Var så nær å endelig møte sin venn, mentor og idol Rafael Nadal i en ATP-kamp.

Barcelona neste

Nordmannens neste turnering blir ATP 500 Barcelona Open som starter på mandag. På fredag ble det klart at Andrey Rublev har akseptert et wildcard inn i turneringen. Casper Ruud er seedet nummer 15, mottar bye og treffer Albert Ramos Vinolas eller en kvallik-spiller i første kamp.

I runde tre venter mest sannsynlig nemesis Rublev.

Rafael Nadal deltar som vanlig i Barcelona. I et intervju med VG på fredag sa spanjolen han mest sannsynlig ikke fikk anledning til se Ruud-Rublev semifinalen, men berømmet sin norske elev og omtalte han som en av verdens beste grus-spillere.

Kongen av Grus har like mange titler i Barcelona som han har fra Monte Carlo: 11.

Husk å stikke innom våre bulletin-nyheter for siste oppdateringer.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Årets tennissko fra ASICS

Årets tennissko fra ASICS

Novak Djokovic var med i utviklingen av skoen som har bidratt til nok en drømmesesong for verdenseneren.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv