På mandag starter Australian Open hvor Casper Ruud er seedet 24. Foto: Shutterstock.

Stor fordel for Casper Ruud i Australian Open

av | 5 februar, 2021 - 16:18 | Aktuelt, Australian Open, Casper Ruud, Internasjonalt

Tre avmeldinger i årets Australian Open kan bli avgjørende for Casper Ruud.

Nordmannen er rangert nummer 27 i verden, men etter at Roger Federer, John Isner og Cristian Garin alle måtte trekke seg fra årets Australian Open, ble nordmannen seedet nummer 24 i turneringen.

Akkurat det kan bli en avgjørende faktor for at Ruud for første gang kan ta seg videre fra runde tre i en Grand Slam.

Dette er hvorfor:

  • Seedete spillere kan ikke møte hverandre før i tredje runde.
  • Som seed nummer 24 blir Ruud nå sistemann inn i gruppen som i tredje runde møter en spiller som er seedet fra 9 til 16.
  • Hadde Ruud blitt seedet tilsvarende rankingen sin som nummer 27 ville han møtt en Topp 8 spiller i verden. Det har skjedd begge gangene i nordmannen har vært seedet i en Grand Slam og er den enkle forklaringen på hvorfor han aldri har kommet forbi tredje runde.
  • I French Open i fjor røk nordmannen ut mot Dominic Thiem i tredje – i US Open møtte han samme skjebne mot 8.seed Matteo Berrettini.

Unngår Djokovic

Trekningen til årets Australian Open kom ut på fredag. Dersom Ruud hadde blitt seedet tilsvarende rankingen som nummer 27, ville han møtt Novak Djokovic i tredje runde.

Nå, etter at Roger Federer, John Isner og Cristian Garin trakk seg og Ruud ble seedet nummer 24, er det istedenfor 12. seed Roberto Bautista Agut som venter i tredje runde, forutsatt at begge vinner sine to første oppgjør.

Bautista Agut er fortsatt en bautastein Ruud må klare å hvelte for å sprenge nye grenser, men forskjellen mellom Djokovic og Agut er udiskutabel. Regjerende mester og verdensener Novak Djokovic har vunnet Australian Open åtte ganger.

Ruud møtte Djokovic i september, i selveste semifinalen av Masters-turneringen i Roma. Selv om nordmannen hadde en settball i sin hittil største individuelle prestasjon, er et møte med Djokovic i praksis en dødsdom for alle utenfor Topp 10.

Kan tangere faren

Dersom Ruud tar seg til fjerde runde i år, vil han tangere sin far og trener Christian Ruud sitt beste Grand Slam resultat, som kom Australian i Open i 1997.

I et intervju med Eurosport for drøye to uker siden snakket Ruud om målsetningen for Australian Open.

– Jeg føler at jeg klarte å bevise for meg selv i US Open at jeg kan nå tredje runde. Da får jeg lyst til å gjøre det her også, om ikke enda lengre. Selvfølgelig har jeg lyst til å spille 3. og 4. runde, og være med når de siste rundene spilles, sier Ruud til Eurosport fra Melbourne.

Møter hjemmehåp i første runde

I første runde av Australian Open møter den norske tennis-kometen australske Jordan Thompson (ATP 52). Forrige gang de møttes var i French Open – da vant Ruud i fem sett.

Dersom Ruud slår Thompson, venter vinneren av Tommy Paul (ATP 53) og Nikoloz Basilashvili (ATP 39) i runde to.

I den eventuelle tredje runden kan det bli bautasteinen Agut, men også tyskeren Jan-Lennard Struff er en het kandidat. Den 1.93 meter høye servekanonen, rangert nummer 37, er en hardcourt-spesialist og på dekket i Melbourne Park spretter ballene raskt.

Hovedpersonen selv er som vanlig moderat og realistisk i forventingene sine:

– Alle er gode. Uansett hvor de er fra og hvor de ligger på rankingen, så kan alle slå ballen over nettet ganske greit. Jeg kan møte en for god motstander allerede i første runde, sier Ruud i det samme intervjuet med Eurosport.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Julemagasinet Tennis Norge

Julemagasinet Tennis Norge

Les større reportasjer om bl.a Sinner, Nadal og Ruud i årets siste utgave av Magasinet Tennis Norge.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv