Casper Ruud tapte oppgjøret mot Jiri Vesely i Murray River Open. Foto: Shutterstock.

Ruud-tap i sesongdebuten

av | 3 februar, 2021 - 08:06 | Casper Ruud, Internasjonalt

En solid innsats av Ruud var ikke nok til å slå kjempen fra Tsjekkia.

Casper Ruud – Jiri Vesely: 1-2 (7-5, 6–7(4-7), 3-6)

Tre måneder har passert siden Casper Ruud spilte sin forrige tenniskamp. Etter en ukes oppvarming i Dubai og 14 dagers isolasjon på hotellrommet i Melbourne, var han omsider klar for sin første match i ATP 250 turneringen Murray River Open grytidlig norsk tid på onsdag.

Motstanderen var Jiri Vesely, en venstrehendt 1.98 meter høy kjempe fra Tsjekkia med en dødelig serve og rangert nummer 69 i verden.

Team Ruud hadde i forkant av kampen forventet at tsjekkeren vil forsøke å holde poengene så korte som mulig, med en knallhard første-serve som sitt hovedvåpen.

Stabil Ruud – slurvete Vesely

Tsjekkeren fikk en slurvete start på sitt første serve-game og gav Ruud fire strake breakpoints. Det så ut til at Ruud skulle få en drømmestart med et tidlig brudd, men Vesely fikk kalibrert serven sin og snudde 0-40 til game-seier med uttakbare server helt på linjen, de fleste med en hastighet over 200 km/t.

Ruud fikk likevel returnert de aller fleste første-servene og var stort sett den beste spilleren hver gang det ble en lengre ballveksling. Nordmannen leverte bl.a. en lekker lobb og flere flotte passeringer ned langs linjen. Vesely på sin side rotet bort flere poeng fremme ved nettet.

Jiri Vesely (ATP 69). Foto: Wikipedia

Til tross for at tsjekkeren var serve-kanonen på banen, fikk Ruud totalt seks breakpoints i det første settet og Vesely ingen. Da tsjekkeren skulle serve inn til et tiebreak på 6-5 til Ruud, rotet han det til for seg selv med en ny dobbel-feil og Ruud fikk først en settball som han rotet bort, men da han fikk en ny sjans gjorde han ingen feil.

Nordmannen vant det første settet velfortjent 7-5.

To tapte match-points

Ruud fikk en perfekt start på det andre settet med et tidlig serve-brudd. Til tross for et lite raseriutbrudd fra Vesely fikk tsjekkeren summet seg og jobbet seg frem til sitt første breakpoint i kampen. Ruud avverget, holdt til 3-0, men ble brutt i det neste serve-gamet.

Dermed var spillerne tilbake serve. Ruud måtte avverge enda et breakpoint på stillingen 5-5. Nøyaktig som i det første settet fikk han på stillingen 6-5 to breakballer, som nå også var matchballer. Dessverre misset Ruud begge mulighetene og det andre settet gikk til tiebreak hvor Vesely kom seirende ut med 7-4.

Dermed gikk kampen til et avgjørende tredje sett.

Tsjekkeren ble ekstra motivert av å ha avverget to matchballer og kom ut i det tredje settet med en ny energi. Ruud fortsatte sitt stabile grunnspill, men i tillegg til en dødelig serve var tsjekkeren nå mer giftig i de lengre duellene. Ruud misset på en tidlig bruddmulighet, og da tsjekkeren fikk sitt breakpoint på stillingen 3-4, gjorde Ruud en stor bommert og Vesely brøt opp til 3-5.

Deretter servet den høyreiste tsjekkeren inn det tredje settet til 6-3. Kort oppsummert var Ruud-tapet litt mot spillets gang og nordmannen måtte betale dyrt for sine få feil i kampen.

Svensk skuffelse – Finland kjemper videre

Det svenske brødreparet Mikael og Elias Ymer har også deltatt i Murray River Open. Dessverre røk begge ut i første runde til to franskmenn. Elias tapte 4-6, 4-6 til Gilles Simon, mens lillebror Mikael tapte 5-7, 2-6 til Adrian Mannarino.

Finlands Emil Ruusuvuori slo Viktor Troicki i første runde. I runde to møter han Borna Coric fra Kroatia.

Dansk hell i uhell

Danmark er også representert i Melbourne. Deres høyeste rangerte spiller, 26 år gamle Mikael Torpegaard, rangert nummer 193 i verden, tapte kvalfinalen til Australian Open i Doha for tre uker siden, men ble likevel med på charterflyet til Melbourne i håp om å komme inn som lucky looser.

I likhet med svenske Elias Ymer ankom Torpegaard Melbourne med et fly hvor det ble påvist smitte ved ankomst, noe som førte til at han sammen med nærmere 70 andre spillere måtte sitte isolert på hotellrommet 24 timer i døgnet i 14 dager, frarøvet muligheten til å trene fem timer til dagen.

Et stort plaster på såret kom derimot da det ble klart at Torpegaard ble den femte Lucky Looseren som fikk billett til Australian Open. I tillegg deltok dansken i den andre ATP 250 turneringen som går denne uken – Great Ocean Road Open.

Isolasjonen hadde åpenbart ikke satt dansken ut av spill. I første runde slo han spanske Pedro Martinez, rangert nummer 87, i strake sett. I runde to tapte han for polske Hubert Hurkacz (ATP 29)

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Norsk involvering i ATP finale

Norsk involvering i ATP finale

Karl Adrian Nørstenæs er en del av Team Roman Safiullin som på tirsdag spiller sin første ATP finale – motstander er Alexander Zverev.

Laver Cup har startet

Laver Cup har startet

For tredje år på rad er Casper Ruud en del av Team Europe i prestisje-turneringen.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv