Felix Auger-Aliassime (ATP 21) fra Canada er favoritt i finalen av Murray River Open. Foto: Shutterstock.

Kan ta sin første tittel

av | 6 februar, 2021 - 16:04 | Internasjonalt

Felix Auger-Aliassime er den høyeste rangerte spilleren som ikke har en ATP Tittel. Nå har han ny sjans.

Det canadiske stjerneskuddet Felix Auger-Aliassime er bare 20 år gammel, men har allerede etablert seg som en toppspiller. For snart tre år siden ble han den yngste Topp 25 spilleren siden Leyton Hewitt i 1999.

Felix er i dag rangert nummer 21 i verden, men har vært så høyt oppe som nummer 17. Til tross for den høye rangeringen og sine mange milepæler underveis, er det fortsatt en viktig ting som mangler – hans første ATP tittel. 20 åringen er den høyeste rangerte spilleren på ATP touren som står uten en tittel. Da teller ikke doubles-tittelen han fikk i fjor i Paris.

Til tross for seks ATP-finaler, har Felix aldri overkommet det siste hinderet og sikret seg sitt første singel-trofe, men nå har han sjansen på ny – i finalen av Murray River Open hvor vår egen Casper Ruud sesong-debuterte tidligere i uken men tapte 1-2 til Jiri Vesely fra Tsjekkia. Felix slo senere ut Vesely.

I finalen av Murray River Open møter Felix en annen spiller som også står uten en ATP tittel – 30 år gamle Daniel Evans fra Storbritannia, rangert nummer 33 i verden.

Italiensk stjerneskudd sikter mot tittel nummer to

I den andre ATP 250 turneringen som spilles i Melbourne, Great Ocean Road Open, står finalen mellom to italienere, Jannik Sinner og Stefano Travaglia.

Favoritten i det oppgjøret er Jannik Sinner, rangert nummer 36 i verden. Mange nordmenn ble oppmerksomme på den italienske 19 åringen etter han vant Next-Gen Finals som wildcard i 2019, det samme året som Casper Ruud deltok.

I likhet med Ruud vant også Sinner sin første ATP tittel i fjor – den kom i Sofia, en ATP 250 på innendørs hardcourt.

Søndagens finalemotstander er 29 år gamle Stefano Travaglia (ATP 71), en annen spiller som også står uten en ATP tittel.

Kort oppsummert: I begge søndagens ATP 250 finaler i Melbourne er favoritten 10 år yngre en motstanderen.

19 år gamle Jannik Sinner er favoritt i finalen av Great Ocean Road Open. Foto: Shutterstock.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv