Naomi Osaka fra Japan slo amerikanske Jennifer Brady 6-4, 6-3 i finalen av Australian Open. Foto: Shutterstock.

Japans tennisprinsesse vant Australian Open

av | 20 februar, 2021 - 10:05 | Australian Open, Internasjonalt

Storfavoritten Naomi Osaka slo Jennifer Brady i finalen.

Naomi Osaka – Jennifer Brady: 2-0 (6-4, 6-3)

Styrkeforholdet mellom motstanderne i lørdagens kvinne-finale i Australian Open hadde på forhånd utpekt Naomi Osaka som storfavoritt – og til tross for et jevnt første sett, overtok den japanske jenta kontrollen i det andre settet og vant til slutt komfortabelt 2-0.

Naomi Osaka kunne juble etter å ha vunnet Australian Open. Foto Shutterstock.

Den japanske 23 åringen har i løpet av de to siste årene etablert seg som en av de aller beste kvinnene på touren. Lørdagens Grand Slam seier er hennes fjerde totalt og sin andre i Australian Open. Hennes store gjennombrudd kom i 2018 da hun slo Serena Williams i den famøse US Open finalen. I løpet av de påfølgende årene har hun rukket å bli nummer en og verdens best betalte kvinnelige idrettsutøver.

Osaka har nå vunnet i alle sine fire Grand Slam finaler og rykker opp til nummer to i verden etter lørdagens triumf

Komfortabel vei til finalen

Motstanderen, 25 år gamle Jennifer Brady fra USA, kom inn i turneringen på sitt karriere-beste som nummer 24 i verden. Hennes beste Grand Slam resultat før lørdagens finale kom i fjorårets US Open hvor hun nådde semifinalen – og ble slått av nettopp Naomi Osaka, i tre sett.

Amerikaneren hadde en forholdsvis enkel vei til finalen da alle hennes seks motstandere var lavere rangert enn henne (24). Både verdensener Ashleigh Barty og nummer fem i verden, Elina Svitolina ble overaskende slått ut før de nådde frem til Brady.

Osaka slo bl.a Garbine Mugurza og Serena Williams på sin vei til finalen.

Jennifer Brady var i sin første Grand Slam finale på søndag. Foto: Shutterstock.

Jevnt, men Osaka best

Finalen var derfor Brady sin første store test i turneringen. Amerikaneren startet bra og holdt følge med Osaka og brøt umiddelbart tilbake etter at Osaka tok første stikk.

Men da Brady skulle serve på 4-5, kom nervene og Osaka fikk en enkel settball som hun tok vare på og snappet til seg det første settet 6-4.

I det andre settet tok Osaka full kontroll og ledet kjapt 4-0 og på trygg vei til en ny Grand Slam triumf.

Osaka er ofte sin egen verste fiende utpå banen hvor nivået kan skifte raskt, og japaneren tillot Brady å skape ny spenning i kampen da hun tok de to neste gamene og reduserte til 2-4.

Uten flere servebrudd i kampen, kunne Naomi Osaka serve inn kampen på 5-3. Japaneren holdt hodet kaldt og avsluttet kampen med et perfekt serve-game. Dermed var det Game-Set-Match og en ny Grand Slam tittel til den japanske tennisprinsessen.

Tittelen er japaneren sitt andre i Melbourne. Hun gikk også til topps i 2019. Foto: Shutterstock.

På sin vei til topps i Australian Open slo Osaka følgende spillere:

  1. Anastasia Pavlyuchenkova (WTA 39)
  2. Caroline Garcia (WTA 43)
  3. Ons Jabeur (WTA 30)
  4. Garbine Muguruza (WTA 14)
  5. Hsieh Su-wei (WTA 71)
  6. Serena Williams (WTA 11)
  7. Jennifer Brady (WTA 24)

Williams jakt, rekorder og litt historie

Semifinalen hvor Osaka slo Serena Williams i strake sett var kanskje den moralske finalen etter at de fleste toppseeda spillerne allerede var ute.

Dermed fortsetter Williams jakt på den historiske 24. Grand Slam tittelen, noe som vil tangere Margaret Court sin rekord. Williams har de siste årene, etter at hun ble mamma, vært i flere finaler uten å vinne. Selv om tangeringen kun er symbolsk – Serena er ansett som tidenes beste kvinnelige tennisspiller, kanskje bare et hestehode foran Steffi Graf – er amerikaneren likevel sulten på nummer 24.

Goran Ivanišević fra Kroatia vant Wimbledon som wildcard i 2001. Foto: Shutterstock.

De fire Grand Slam turneringene er de eneste som består av syv runder uten å tildele bye til seeda spillere – noe som betyr at alle fra Djokovic til kvalifiseringsspillere må gjennom like mange runder – i hovedturneringen vel å merke.

Dersom en kvalifiserings-spiller vinner en Grand Slam har han eller hun vunnet 10 strake kamper på rad. Det har aldri skjedd i Open æraen. John McEnroe var den første kval-spilleren som nådde en semifinale, i Wimbledon 1977. Bragden ble senere kopiert av  Filip Dewulf i French Open 1997 Vladimir Voltchkov i Wimbledon 2000.

Goran Ivanišević derimot, vant Wimbledon i 2001 som wildcard.

Utenom de fire Grand Slam er det kun Indian Wells og Miami Open som har syv runder, men der får de 32 beste stå over første runde og turneringen er best av tre sett både for herrer og kvinner.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Norsk involvering i ATP finale

Norsk involvering i ATP finale

Karl Adrian Nørstenæs er en del av Team Roman Safiullin som på tirsdag spiller sin første ATP finale – motstander er Alexander Zverev.

Laver Cup har startet

Laver Cup har startet

For tredje år på rad er Casper Ruud en del av Team Europe i prestisje-turneringen.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv