Cori Gauff slo Ulrikke Eikeri i Abu Dhabi WTA Women’s Open. Foto: Shutterstock.

Tenåringsfenomen slo Eikeri i Abu Dhabi

av | 7 januar, 2021 | Norsk, Ulrikke Eikeri

Norges beste kvinnelige tennisspiller Ulrikke Eikeri var sjanseløs mot en giftig Cori Gauff.

Ulrikke Eikeri – Cori Gauff: 0-2 (0-6, 1-6)

Hele 212 ranking-plasser skilte torsdagens motstandere Ulrikke Eikeri (WTA 260) og den amerikanske 16 åringen Cori ‘Coco’ Gauff (WTA 48) i WTA 500 turneringen i Abu Dhabi.

Det var derfor ingen tvil om hvem som var soleklar favoritt i forkant av kampen – og amerikaneren leverte som forventet. Det første settet rasket hun til seg 6-0 på 32 minutter, men ikke helt uten motstand fra en viljesterk Eikeri som i det tredje gamet hadde fire breakballer som hun dessverre ikke klarte å utnytte.

Moralsk boost

I det andre settet fortsatte den amerikanske dominansen. Eikeri fikk fire nye bruddmuligheter, men Gauff var hele tiden best på de viktigste poengene og fornektet Eikeri et servebrudd.

Norges beste kvinne fikk derimot en liten moralsk opptur da hun holdt serven en gang i det andre settet og reduserte til 1-5 før amerikaneren servet inn seieren med settsifre 6-0, 6-1.

Venter på Australian Open

Eikeri kom inn i turneringen i Abu Dhabi som reserve etter at en annen spiller trakk seg og slapp dermed kvalifiseringsspill.

Som nummer 260 i verden er Eikeri noen få plasser unna direkte inngang til kvalifiseringen til Australian Open som starter i Dubai på søndag.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv