Casper Ruud deltar i Erste Bank Open i Wien, en ATP 500 på innendørs hardcourt. Foto: Wikipedia/Shutterstock.

Topptungt i Wien

av | 25 oktober, 2020 - 10:50 | Casper Ruud, Norsk

Til tross for en verdensranking som nummer 26 er Casper Ruud blant outsiderne i neste ukes turnering i Østerrike.

Kun tre konvensjonelle uker gjenstår av årets ATP kalender når Erste Bank Open, også kjent som Vienna Open – starter på mandag.

Turneringen, en ATP 500 på innendørs hardcourt, har tiltrukket seg de fleste toppspillerne i verden. Hele 18 av de 32 som starter er blant Topp 30 – inkludert Casper Ruud som var en av de siste til å få direkte innpass.

Novak Djokovic, Dominic Thiem, Stefanos Tsitsipas og Daniil Medvedev er blant elite-spillerne som skal kjempe om trofeet i den østerrikske hovedstaden.

Italiensk tenåringsfenomen

I første runde møter Casper Ruud italienske Jannik Sinner, tenåringen som vant Next Gen Finals ifjor og tok seg til kvartfinalen av årets French Open.

Italieneren eksploderte inn på Topp 100 listen for ganske nøyaktig et år siden og ligger i dag som nummer 46 på rankinglistene. På lørdag røk han ut av semifinalen i Köln mot Alexander Zverev.

Ruud og italieneren har aldri spilt mot hverandre i ATP sammenheng. Dersom Ruud slår Sinner vil han mest sannsynlig møte Andrey Rublev i runde to. Russeren er en av de beste spillerne på ATP touren i 2020, har vunnet fire titler og klatret til nummer åtte i verden.

For en måned siden slo russeren Ruud i semifinalen av Hamburg før han gikk hele distansen og slo Stefanos Tsitsipas i finalen. I forrige uke vant han en ny ATP 500 turnering, denne gang i St. Petersburg.

19 år gamle Jannik Sinner (ATP 46) er Ruuds motstander i første runde av Wien. Foto: Shutterstock.

Dersom Ruud slår både Sinner og Rublev vil de neste motstanderne mest sannsynlig bli Dominic Thiem i kvartfinalen, Daniil Medvedev i semifinalen og Novak Djokovic i finalen.

Oppdatert 27.10 19:55 – Casper Ruud vs. Jannik Sinner går på onsdag 28.10 ca kl 14. Kampen vises eksklusivt på Dplay.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv