Casper Ruud har 17 seire og 5 tap på grusen når en turnering gjenstår. Foto: Shutterstock.

Ankommer Sardinia som ATP Grusmester 2020

av | 12 oktober, 2020 - 20:08 | Casper Ruud, Norsk

Casper Ruud avslutter en fantastisk grussesong denne uken.

Allerede før Casper Ruud har spilt sin første kamp på den nyopprettede ATP 250 grusturneringen Forte Village Sardegna Open på Sardinia – er det klart at han er den mestvinnende ATP-spilleren på grus i 2020 sesongen.

17 seire og 5 tap betyr at ingen kan ta igjen nordmannen og hederstittelen som ATP Grusmester 2020.

Fra klimax til klimax

Opprinnelig skulle Sardinia vært arenaen hvor Ruud, Cristian Garin og Diego Schwartzman skulle avgjøre hvem som ble årets grusmester, men både Garin og Schwartzman trakk seg fra turneringen – noe som betyr at Ruud vant kappløpet.

Nordmannen sin grusfest startet i Sør Amerika i februar hvor han vant sin første ATP tittel i Buenos Aires. Noen uker senere tok han seg til finalen i Santiago.

Da grussesongen startet i Europa for god måned siden sprengte nordmannen alle forventings-barometre og tok seg til to semifinaler på rappen, først i Masters turneringen i Roma hvor han tapte til Novak Djokovic, så til Andrey Rublev i Hamburg.

I Roland Garros hadde Ruud stort sett full kontroll helt til han møtte Prinsen av Grus – Dominic Thiem.

Flere seire enn Nadal og Djokovic

Det blir for tabloid å ikke nevne at årets europeiske grussesong ble kraftig redusert – og at de store kanonene ikke deltar i de mindre sør-amerikanske turneringene, uten at noe skal tas ifra nordmannen som har klatret fra nummer 53 i starten av året til smått utrolige 25.

Dess høyere man kommer på rankinglistene – dess vanskeligere blir det å klatre. Dersom Ruud vinner tittelen i Sardinia vil de 250 nye poengene bety at han mest sannsynlig bare klatrer to plasser – til nummer 23 i verden.

Flest seire på grusen 2020 (før Sardinia)
  1. Casper Ruud: 17-5
  2. Cristian Garin: 15-4
  3. Diego Schwartzman: 15-5
  • Novak Djokovic: 11-1
  • Rafael Nadal: 9-1

Sen start i Sardinia

I Sardinia er Casper Ruud tredje seed bak Fabio Fognini (1) og Dusan Lajovic (2). Som en av de fire beste mottar nordmannen bye og slipper å spille første runde.

I runde to møter han vinneren av oppgjøret mellom Salvatore Caruso og Yannick Hanfmann. Det oppgjøret er i skrivende stund satt opp på onsdag, noe som mest sannsynlig betyr at Ruud spiller sin første kamp på torsdag.

I en eventuell semifinale er det størst sjanse for at Ruud møter andre seed Dusan Lajovic og potensiell finalemotstander er første seed Fabio Fognini – italieneren som Ruud slo i strake sett i Hamburg for noen uker siden.

Forte Village Resort er vertskap for den siste grusturneringen på ATP-kalenderen 2020. Foto: Facebook

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Ute av Beijing

Ute av Beijing

Casper Ruud leverte topptennis, men det var likevel ikke nok til å slå det spanske vidunderet Carlos Alcaraz.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv