Alexander Zverev og Dominic Thiem møtes i finalen av US Open på søndag. Foto: Shutterstock.

Zverev og Thiem til finalen

av | 12 september, 2020 - 07:15 | Internasjonalt, US Open

US Open dag 12: Alexander Zverev 'tok en Ruud' og snudde semifinalen i fem sett - Thiem slo russer i strake sett i gigantoppgjør.

I fredagens første semifinale måtte turneringens femte seed Alexander Zverev strekke seg langt for å gå seirende ut av banen. For første gang i sin karriere snudde han 0-2 til 3-2 i en Grand Slam da han vant oppgjøret mot Pablo Carreno Busta fra Spania.

Alexander Zverev snudde 0-2 til 3-2 mot Carreno Busta i semifinalen. Foto: Shutterstock.

Dette er første gang Zverev er i finalen av en Grand Slam. Fra før av har den tyske 23-åringen vunnet tre Masters titler og sluttmesterskapet ATP Finals.

Finale for neste generasjon

I søndagens finale venter turneringens andre seed Dominic Thiem. Østerrikeren vant på fredag en krevende semifinale mot Daniil Medvedev i tre sett hvorav to gikk til tiebreak.

Østerrikeren har vært i en Grand Slam finale tre ganger tidligere uten å vinne. De siste to årene har han blitt stoppet av Rafael Nadal i finalen av French Open, noe som har bidratt til å gi Thiem tittelen ‘Prinsen av Grus’. I januar nådde han finalen av Australian Open hvor han tapte for Novak Djokovic.

Dominic Thiem er klar for sin fjerde Grand Slam finale på to år. Foto: Shutterstoc.

Thiem er sammen med Zverev, Medvedev og Tsitsipas de mest profilerte spillerne for den neste generasjonen som skal overta etter De Tre Store (Federer, Nadal, Djokovic). Samtlige har allerede sikret seg minimum en stor tittel så langt i karrieren. Thiem fikk sin foreløpig første i Indian Welles ifjor.

På søndag møtes Thiem og Zverev i finalen for å kjempe om sin egen og den neste generasjonens sitt første Grand Slam trofe.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Ute av Beijing

Ute av Beijing

Casper Ruud leverte topptennis, men det var likevel ikke nok til å slå det spanske vidunderet Carlos Alcaraz.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv