Fjerde seed Stefanos Tsitsipas misbrukte fem matchballer i et dramatisk oppgjør mot Borna Coric. Foto: Shutterstock.

US Open Dag 5: Tsitsipas tapte thriller

av | 5 september, 2020 - 05:55 | Internasjonalt, US Open

- Et av de råeste comebackene jeg har sett.

På fredag startet de første tredje-rundene i US Open, noe som betyr at seeda spillere ikke lenger er ‘fredet’ på tablået og møter hverandre på banen. Det ga umiddelbart utslag på Billie Jean King National Tennis Center i New York.

I et dramatisk oppgjør som gikk hele distansen tapte turneringens fjerde seed Stefanos Tsitsipas mot Borna Coric, rangert nummer 32 i verden.

Borna Coric (ATP 32) overlevde fem matchballer og snudde kampen. Foto: Shutterstock.

– Denne kampen går full sirkel, sa Eurosports kommentator Sverre Krogh Sundbø når kampen gikk til et avgjørende femte sett etter at Tsitsipas hadde misbrukt fem matchballer og latt en 5-1 ledelse bli til et 5-7 tap i det fjerde settet.

Frustrasjonen ble en følgesvenn for grekeren som kranglet med faren på tribunen etter de misbrukte sjansene. I det femte settet klarte han ikke å stabilisere seg og i det avgjørende tie-breaket sviktet han totalt med to dobbel-feil.

– Et av de råeste comebackene jeg har sett, jublet Krogh Sundbø som satte ord på nattens storkamp:

– For meg har dette vært en opplevelse. Det er dette som gjør Grand Slam til noe helt spesielt, best av fem sett – det skaper øyeblikk som dette.

I andre hel-seeda oppgjør måtte også Denis Shapovalov ut i fem sett for å slå Taylor Fritz og David Goffin slo Filip Krajinovic i strake sett.

Fokina

Alejandro Davidovich Fokina (ATP 99) har overasket i årets US Open. 21 åringen fra Spania er kjent for mange norske tennisfans etter at han deltok i fjorårets Next-Gen Finals sammen med Casper Ruud. Begge røk ut i gruppespillet hvor Ruud slo spanjolen i fem sett.

På fredag avanserte Davidovich Fokina til fjerde runde etter at han slo Cameron Norrie i runde tre. I neste runde skal han bryne seg på Alexander Zverev.

Alejandro Davidovich Fokina. Foto: Shutterstock.

Andre herrer som avanserte videre til runde 4 på fredag: Novak Djokovic, Alexander Zverev, Daniil Medvedev, Jordan Thompson og Pablo Carreno-Busta.

Oppgjøret hvor Corentin Moutet slo Daniel Evans ble ferdigspilt på fredag etter at regnet suspenderte kampen på torsdag.

Kvinner

Det var ingen overaskelser på kvinnesiden på fredag. Kun en favoritt, Ekaterina Alexandrova tapte sin kamp.

Kvinner som på fredag avanserte videre til runde 4: Naomi Osaka, Petra Kvitova, Angelique Kerber, Petra Martic, Yuliana Putinseva, Iga Swiatek, Caty McNally, Jennifer Brady, Anett Kontaveit og Elise Mertens.

Tidligere US Open vinnere (herrer og kvinner) som fortsatt er med i årets utgave:

  • Novak Djokovic (2011, 2015, 2018)
  • Marin Cilic (2014)
  • Serena Williams (1999, 2002, 2008, 2012, 2013, 2014)
  • Naomi Osaka (2018)
  • Sloane Stephens (2017)
  • Angelique Kerber (2016)
Nummer 8 i verden Matteo Berrettini er Ruuds motstander i runde 3 av US Open. Foto: Shutterstock.

Ruud møter Topp 10 spiller

På lørdag skal andre halvdel av tablået spille sine kamper og Casper Ruud møter nummer åtte i verden og sjette seed i New York – Matteo Berrettini.

Italieneren og Ruud møttes i andre runde av French Open i fjor hvor Ruud vant kampen småsensasjonelt i strake sett. Seieren resulterte i et møte med selveste Roger Federer i runde tre.

Til NTB sier Ruud:

– Jeg spilte mot han i Roland Garros i fjor og vant. Det var antakeligvis en av mine bedre kamper i karrieren. Jeg har gode minner fra å spille mot Berrettini, men det blir en helt annen match lørdag.

Da de møttes på grusen i Paris ifjor var Berrettini rangert nummer 31 i verden og seieren ble Ruuds største skalp i karrieren. Siden da har italieneren skutt seg inn i Topp 10. Ifjor kom han helt til semifinalen i New York, kun slått av Rafael Nadal.

Berrettini er storfavoritt hos spillselskapene som mener det er seks ganger mer sannsynlig at italieneren vinner oppgjøret.

Kampen går på Eurosport Norge med en estimert start kl 18:30 på lørdag.

Hawk-eye Live

Som et tiltak for å begrense personell på banen har US Open i år innført heldigital linjedømming. Datasystemet overtar alle funksjonene til linjedommerne inkludert å rope ut feil over høytaleranlegget. Spillerne har fortsatt mulighet til å utfordre beslutningene.

Systemet var i bruk under fjorårets Next-Gen Finals i Milano, en turnering som ATP bevisst bruker for å teste ut nye funksjoner. Det nye systemet er i bruk på alle US Open banene unntatt de to største stadionene Arthur Ashe og Louis Armstrong. Planen er at dette systemet skal brukes i alle ATP-turneringer resten av året.

New York Times journalisten Christopher Clarey går gjennom det nye linjedommer-systemet på Twitter.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv