Casper Ruud gav verdensener Novak Djokovic en skikkelig fight i semifinalen av Roma Masters. Foto: Shutterstock.

Presset verdens beste spiller i historisk tenniskamp

av | 20 september, 2020 | Casper Ruud, Norsk

Casper Ruud var i nærheten av å slå Novak Djokovic i semifinalen av Roma Masters.
Casper Ruud – Novak Djokovic: 0-2 (5-7, 3-6)

Søndagens semifinale i Masters turneringen i Roma mellom Casper Ruud og verdens beste tennisspiller Novak Djokovic var en sensasjon i seg selv, men samtidig en lenge forventet hendelse.

Nordmannen har hatt en eventyrlig 2020 sesong til tross for koronapausen og med en ranking på 30 tallet i verden er et møte med sportens aller største en del av hverdagen. Før søndagens semifinale hadde Casper Ruud vunnet 12 av 14 kamper på grusen i 2020 sesongen, flest av noen noen på ATP touren.

Likevel måtte mange fortsette å klype seg i armen da den serbiske legenden og den unge mannen fra Snarøya kom gående ut på sentralbanen i Foro Italico dekket i munnbind og omringet av romerske statuer på det storslåtte sportskomplekset i høyden ovenfor den italienske hovedstaden.

Nummer 1 i verden Novak Djokovic slet tidvis mot Casper Ruud i semifinalen av Roma Masters. Foto: Shutterstock.

Høy intensitet

Stjernefaktoren i kampen preget ikke Casper Ruud som fra start av kampen utfordret Djokovic på serven før han leverte et perfekt serve-game. Allerede på andre forsøk klarte nordmannen å bryte verdenseneren og fikk et forsprang i det første settet.

Nordmannen overlevde to break-baller i et langt game og kunne serve inn det første settet på 5-4, men misset to sett-baller og inviterte serberen tilbake til settet på 5-5. Djokovic var tidvis stresset, kranglet på noen dommeravgjørelser og var synlig preget over motstanden fra Casper Ruud, men holdt fokus, servet tidvis perfekt og brøt Ruud en gang til på 6-5 og snappet til seg settet 7-5 før det gikk til tiebreak.

– Vi er vitne til en helt spesiell kamp, sa tennisekspert Øivind Sørvald til Eurosport i pausen.

Roma Masters spilles på det historiske sportskomplekset Foro Italico. Foto: Shutterstock.

Overmakten ble for stor

Intensiteten fortsatte inn i det andre settet hvor Ruud først måtte kjempe knallhardt for å unngå å bli brutt på 0-1 før han fikk flere sjanser til å bryte opp i det neste spille-gamet, men verdenseneren reddet seg inn igjen og etter noen lange og dramatiske game var stillingen 2-2.

Da økte serberen trykket og presset frem settets første brudd til 4-2. Djokovic gjorde ingen feil og tvang Ruud til å redde to matchballer i sitt eget serve-game før serberen selv fikk mulighet til å serve inn det andre sett til 6-3 og kampen 2-0 med settsifre 7-5, 6-3.

– Herlig kamp av Casper, men verdenseneren er hakket bedre til slutt, kommenterte Ola Bentzen i Eurosport.

Kanskje Hamburg, så Roland Garros

Uken i Roma kan nok regnes som Casper Ruud sin beste uke i karrieren. Før han ankom Roma hadde han aldri tidligere avansert forbi gruppespillet i en Masters turnering og han hadde aldri slått en Topp 10 spiller. Nå har han vært i en semifinale, slått nummer åtte i verden og sanket 360 ranking-poeng, noe som er 110 poeng mer enn han fikk for å vinne sine første ATP-tittel i Argentina i februar.

I tillegg til poengene mottar Ruud også en god million kroner i premiepenger. Selv om det er en betydelig sum, er det likevel en markant nedgang fra fjoråret da semifinalistene mottok 2.5 milloner.

Ruud er satt opp på tablået i Hamburg Open, en ATP 500 grus-turnering som starter på mandag, men nordmannen har i skrivende stund ikke bekreftet om han skal delta. French Open/Roland Garros starter søndag om en uke.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Nordmenn i utlandet Uke 7

Nordmenn i utlandet Uke 7

Verken Viktor Durasovic eller Leyton Rivera klarte å kvalifisere seg inn i turneringer denne uken.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv