Masters i Roma er Ruud sin første grusturnering på den reviderte ATP kalenderen. Foto: Tonje Thoresen.

Pangstart på grusen

av | 14 september, 2020 - 11:29 | Casper Ruud, Norsk

Casper Ruud slo russisk kanon i første runde av Masters Roma.

Casper Ruud – Karen Khachanov: 2-1 (6-3, 3-6, 6-1)

Norges Casper Ruud har hatt halvannen ukes restitusjon siden US Open og på mandag var han tilbake på tennisbanen i sin første grusturnering siden ATP startet opp igjen i august

Tilbake på sin karriere-beste ranking som nummer 34 i verden møtte Ruud på mandag nummer 16 i verden Karen Khachanov i første runde av Mastersturneringen i Roma.

Karen Khachanov tapte for Casper Ruud i Roma. Foto: Shutterstock.

Ruud og russeren hadde aldri tidligere møttes i en profesjonell kamp og russeren var favoritt på papiret. 24 år gamle Khachanov, en sterk representant for den nye generasjonen har klart å vinne en Masters-tittel og var senest ifjor sommer rangert nummer åtte i verden.

Ny Topp 20 seier

Ruud startet best og vant det første settet 6-3 etter han brøt russeren en gang og holdt alle egne serve-games.

Spillet løsnet litt mer opp i det andre settet hvor Khachanov spilte seg opp, brøt Ruud sin serve to ganger og vant til slutt det andre settet 6-3.

I det avgjørende tredje settet rykket Ruud ifra med et tidlig brudd og var den beste spilleren utpå banen. Etter at Ruud brøt for andre gang kunne han serve inn kampen og settet 6-1.

Casper Ruud kan nå legge til Karen Khachanov på listen over Topp 20 spillere han har slått. Andre navn på listen er John Isner og Fabio Fognini.

Kan møte David Goffin

I neste runde venter vinneren av oppgjøret mellom Lorenzo Sonego og Nikolaz Basilashvili. I en eventuell tredje runde kan Ruud møte David Goffin.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv