Casper Ruud slo Lorenzo Sonego (ATP 47). Foto: Shutterstock. 

Ny seier i Roma

av | 17 september, 2020 | Casper Ruud, Norsk

Avanserte til runde tre i Roma Masters.
Casper Ruud – Lorenzo Sonego: 2- 0 (6-3, 6-4)

Norges tenniskjempe Casper Ruud er tilbake på sitt favorittunderlag i Roma Masters denne uken og torsdag kveld slo han Lorenzo Sonego (ATP 47) fra Italia i strake sett på grusen i den italienske hovedstaden.

Slapp med skrekken

Kampen startet perfekt for nordmannen som raskt var oppe i en 4-0 ledelse og hadde full kontroll på settet før Ruud ble for komfortabel og senket nivået sitt nok til at den italienske motstanderen fikk brutt nordmannen to ganger og spillerne var tilbake på serve på 4-3.

Istedenfor at motstanderen fikk servet seg tilbake til 4-4 gjorde italieneren sin første dobbel-feil i kampen, noe som gav Ruud en ny bruddmulighet – og nordmannen lot seg ikke be to ganger – han brøt opp til 5-3 og fulgte opp med å serve inn settet 6-3.

– Ruud satte 90% av returene fra Sonego tilbake i spill og første-serven var på 76%, det er solid, oppsummerte Eurosports Christer Francke i pausen.

Det andre settet inneholdt kun et eneste servebrudd og det gikk Ruuds vei som kunne serve inn settet og kampen med 6-4.

Ruuds neste motstander i Roma er Marin Cilic. Foto: Shutterstock.

Møter Marin Cilic

I neste runde møter Ruud tidligere US Open vinner Marin Cilic (ATP 40) som slo ut David Goffin på vei til runde tre.

De nye ATP rankingreglene innebærer at Ruud også må vinne neste runde i Roma for å få pluss-poeng på ranking-listene i og med at spillerne får med seg det beste resultatet av 2019 og 2020. En seier mot Cilic kan gi nordmannen en nye bestenotering etter Roma.

Kampen mot Cilic kan også bli en nøkkelkamp i forhold til å bli blant de 32 seedete spillerne i French Open når den starter søndag 27. september. Frafallet av store stjerner er betydelig mindre i årets French Open enn tilfelle var i New York for to uker siden og hårfine marginer kan bli avgjørende hvorvidt Ruud skaffer seg fordelen av seeding i en Grand Slam for andre gang på en drøy måned.

Casper Ruud – Marin Cilic går på fredag ca kl 14:00 og kan sees direkte på Eurosport Norge.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv