Casper Ruud sprenger stadig nye grenser – klar for semifinale av Roma Masters. Foto: Shutterstock.

Nedkjempet gladiator i Roma

av | 19 september, 2020 - 13:15 | Casper Ruud, Norsk

Casper Ruud slo for første gang en Topp 10 spiller - møter sannsynligvis Novak Djokovic i semifinalen.
Casper Ruud – Matteo Berrettini: 2-1 (4-6, 6-3, 7-6 (7-5))

Etter tre seire i Roma var Ruud klar for sin første kvartfinale i en Masters noensinne da han på lørdag møtte nummer åtte i verden Matteo Berrettini på grusen i Roma.

Omringet av romerske statuer i Foro Italico – et sportskompleks nord i Roma som ble bygget under det italienske fascistregimet med det formål om å bli vertskap for OL i 1940 – snudde Ruud kvartfinalen og slo den 1.96 høye moderne tennis-gladiatoren Matteo Berrettini 2-1 i sett. I semifinalen på søndag venter mest sannsynlig verdensener Novak Djokovic.

Matteo Berrettini (ATP 8) er Ruud sin første Topp 10 seier. Foto: Shutterstock.

Stygg start

Kampen startet stygt for Ruud som ble brutt i åpnings-gamet av en skjerpet italiener. Ruud slapp aldri skikkelig til i det første settet og ble holdt på avstand av solid italiensk serving. Berrettini vant de fleste nettduellene og Ruud fikk ikke utnyttet bruddmulighetene som dukket opp. Dermed kunne italieneren serve inn det første settet 6-4.

Ruud hevet spillet sitt i det andre settet og nå var det nordmannens tur til å bryte motstanderen sitt første serve-game. 2-0 ble raskt til 3-0 med perfekt serving og de romerske statuene rundt banen ble vitne til en norsk viking som var på vei mot en ny snuoperasjon.

Tennisanlegget i Roma er en del av sportskomplekset Foro Italico. Foto: Shutterstock.

Første Topp 10 seier

Berrettini fikk aldri sluppet til i Ruud sine serve-game. Istedenfor var nordmannen nære ved å bryte italieneren på ny. Uten flere servebrudd kunne Ruud serve inn det andre settet til 6-3 og kampen gikk til et avgjørende tredje sett.

På ny fikk Ruud en drømmestart da han brøt italieneren på ny i åpnings-gamet. Men Berrettini presset på og brøt tilbake da Ruud skulle serve på 3-2. Begge spillerne holdt motstanderen på avstand og uten flere servebrudd gikk kampen til et avgjørende tiebreak.

Det ble en høydramatisk affære der minibreakene vandret frem og tilbake mellom spillerne. På 3-5 holdt nordmannen hodet kaldt, brøt italienerens serve to ganger tilbake, skaffet seg en matchball og spolerte ikke sjansen. Nordmannen vant tiebreaket til slutt 7-5 og kampen med settsifrene 4-6, 6-3, 7-6 (7-5).

– For en kamp. For en prestasjon! jublet Eurosports kommentator Ola Bentzen i studio etter at Ruud vant kampen etter tre timers spill på grusen i Roma.

Kan møte Djokovic i semifinalen

Seieren løfter Ruud videre opp på ranking -og merittlistene. Nordmannen er nå garantert 360 ranking-poeng for innsatsen i Roma, noe som er den høyeste poengsum han noen gang har fått i en turnering. Akkurat nå ligger nordmannen an til å bli nummer 30 i verden ved neste offisielle oppdatering. Seieren mot Berrettini markerer også Ruud sin første Topp 10 seier i karrieren

Da Ruud slo Berrettini i French Open ifjor ble han premiert med et møte med Roger Federer i neste runde. Lørdagens seier betyr at Ruud mest sannsynlig møter verdensener Novak Djokovic for første gang i sin karriere – og det i en semifinale av en Masters-turnering. Det skal understrekes med to linjer at serberen først må vinne sin kvartfinale mot kvalifisering-spilleren Dominik Koepfer (ATP 97) før sensasjon-møte er en realitet.

Oppdatert kl 16:49: Novak Djokovic møter Casper Ruud i semifinalen ca kl 14 på søndag etter Djokovic slo tyske Dominik Koepfer 2-1 i sin kvartfinale.

Ruud kan møte Novak Djokovic i søndagens semifinale. Foto: Shutterstock.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Rett ut i Båstad

Rett ut i Båstad

Casper Ruud røk ut i strake sett til Thiago Monteiro i sin første kamp i Swedish Open.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv