Daniil Medvedev og Dominic Thiem møtes i semifinalen i US Open på fredag. Foto: Shutterstock.

Mot thriller avslutning i New York

av | 10 september, 2020 - 03:21 | Internasjonalt, US Open

US Open dag 10: Supermødre avanserer til semifinale - gigantmøte på herresiden.

Fire menn og fire kvinner står igjen i New York etter 10 dagers spill i US Open. På herresiden skal en ny mann vinne sin første Grand Slam i karrieren. På kvinnesiden kan den beste spilleren gjennom tidene vinne sin historiske 24. Grand Slam tittel etter fire strake finaletap de to siste årene.

Men først skal det spilles semifinaler.

På onsdag ble de siste kvartfinalene unnagjort i New York.

Dominerende Medvedev

I det hel russiske oppgjøret mellom Daniil Medvedev og Andrey Rublev var det førstnevnte og forhåndsfavoritt Medvedev som stakk av med seieren. Fjorårets US Open finalist vant kampen i strake sett mot en formsterk Rublev.

Tredje seed og tittelkandidat Daniil Medvedev har nå vunnet alle sine kamper i strake sett. Russeren har mulighet til å skrive historie dersom han vinner hele turneringen uten å tape et sett. Ingen har noensinne gjort det i New York i Open Æraen. Neale Fraser fra Australia klarte bragden i 1960 før tennis ble profesjonalisert.

Daniil Medvedev snuser på sin første Grand Slam tittel i New York. Foto: Shuttertsock.

I den andre kvartfinalen slo turneringens andre seed Dominic Thiem australske Alex De Minaur. Også den kampen ble vunnet i strake sett.

Herrens semifinaler spilles på fredag:

  • Daniil Medvedev – Dominic Thiem
  • Alexander Zverev – Pablo Carreno Busta

Pablo Den Heldige

I søndagens fjerde runde hvor verdensener Novak Djokovic ble diskvalifisert etter å ha slått ballen på en linjedommer – var det Pablo Carreno Busta som avanserte videre til kvartfinalen hvor han slo Denis Shapovalov.

Ingenting skal tas ifra Busta som har spilt opp mot sitt tidligere Topp 10 nivå under årets US Open. I kampen mot Shapovalov var spanjolen best. Det er likevel ikke til å stikke under en stol at spanjolen sannsynligvis aldri hadde avansert ut av gruppespillet om ikke Djokovic hadde tabbet seg ut og blitt diskvalifisert.

Pablo Carreno Busta. Foto: Shutterstock.

Det er likevel ikke første gang Busta er i en semifinale av US Open. Det samme var han i 2017 da han tapte for Kevin Anderson som igjen tapte for Rafael Nadal i finalen.

Det året brøt Busta inn i Topp 10 og da Nadal måtte trekke seg fra ATP Finals sluttmesterskapet i London – en lukrativ bonusturnering for årets åtte beste – stod Busta først i køen.

På fredag spiller spanjolen semifinale mot Alexander Zverev. En kombinasjon av dyktighet og flax kan sende han til sin første Grand Slam finale i karrieren.

Supermødre

I den ene kvartfinalen slo Serena Williams bulgarske Tsvetana Pironkova. Pironkova hadde før US Open ikke deltatt i en proffturnering siden 2017 pga svangerskap. I kampen mellom to mødre måtte Serena Williams snu kampen etter å ha tapt første sett.

I semifinalen møter hun en annen spiller som også er mor; Victoria Azarenka. Den hviterussiske Grand Slam vinneren overkjørte onsdagens kvartfinale-motstander Elise Mertens med 6-1, 6-0 i en kamp som var ferdigspilt på 74 minutter.

Mødrene Victoria Azarenka og Serena Williams møtes i semifinale. Foto: Shutterstock.

Azarenka har fått en drømmestart på den nystartede tennis-sesongen. Før US Open vant hun Premier 5 turneringen Western & Southern Open, noe som gav henne 900 ranking-poeng og et buks opp til 27.plass på verdensrankingen før US Open.

Kvinnenes semifinaler i US Open spilles på torsdag/natt til fredag:

Det blir en spennende semifinale mellom Serena Williams og Victoria Azarenka som begge er veteraner, mødre og tidligere Grand Slam vinnere. Allerede på torsdag møtes de i semifinalen hvor de spiller om en plass i finalen.

Torsdagens to semifinaler:

Victoria Azarenka.
  • Naomi Osaka – Jennifer Brady
  • Serena Williams – Victoria Azarenka

Hviterussisk storhet – 5 kjappe om Victoria Azarenka:

  1. Tidligere verdensener
  2. Vunnet Grand Slam to ganger (Australian Open i 2012 og 2013)
  3. Vært i to US Open finaler, tapte begge til Serena Williams (2012 og 2013)
  4. 21 WTA titler
  5. Statistikk mot Serena Williams: Vunnet 4 – tapt 18

Alle semifinalistene er garantert å få med seg minimum 720 ranking poeng og 7 millioner kroner for innsatsen i US Open.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Norsk involvering i ATP finale

Norsk involvering i ATP finale

Karl Adrian Nørstenæs er en del av Team Roman Safiullin som på tirsdag spiller sin første ATP finale – motstander er Alexander Zverev.

Laver Cup har startet

Laver Cup har startet

For tredje år på rad er Casper Ruud en del av Team Europe i prestisje-turneringen.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv