Dominic Thiem er høyest rangert av spillerne som er igjen i US Open. På mandag slo han Felix Auger-Aliassime i strake sett. Foto: Shutterstock

Klart for sluttrunder i New York

av | 8 september, 2020 | Internasjonalt, US Open

US Open dag 8: Tre seire står nå mellom spillerne og en Grand Slam tittel i New York.

Åtte herrer og åtte kvinner står igjen i US Open etter at fire runder er ferdigspilt.

Begge første seeds – Novak Djokovic og Karolina Pliskova, røk ut i løpet av den første uken. Ni tidligere vinnere var med fra start – kun to gjenstår; Naomi Osaka og Serena Williams.

Serena Williams og Naomi Osaka kan møtes igjen i finalen av US Open. Foto: Shutterstock.

Williams og Osaka er på forskjellig side av tablået og kan møtes i finalen. Det vil isåfall bli en kopi av den famøse 2018 finalen hvor Serena Williams fikk et lite sammenbrudd som utløste en rekke hendelser som satte arrangøren og det amerikanske tennisforbundet i en pinlig situasjon. Ifjor hadde hun lært å mestre sinnet sitt da hun tapte finalen på ny, denne gang til Bianca Andreescu.

Begge kvinnene må vinne to kamper hver, men en Osaka – Williams finale er nok den mest ettertraktede blant tennisfans verden over.

Hvilken herremann tar tittelen?

Djokovic sin sjokk-exit på søndag etterlot seg et vakum i tablået og stemningen blant de gjenværende spillerne preges av at de er tre kamper unna en karriere-definerende Grand Slam tittel. Noen av dem har kommet langt i en Grand Slam tidligere, men en tittel har aldri vært mer realistisk enn nå.

Størst spenning er kanskje knyttet til den nedre halvdelen av tablået hvor turneringens andre og tredje seed Dominic Thiem og Daniil Medvedev kan møtes i en eventuell semifinale. Det kan isåfall bli den moralske finalen da høyest rangerte spiller på andre siden er Alexander Zverev.

Både Daniil Medvedev og Alexander Zverev har vunnet Masters-titler. På søndag kan de møtes i finalen av US Open. Foto: Shutterstock.

Etter mandagens spill er nå alle kvartfinalene klare:

Herrer

  • Pablo Carreno Busta – Denis Shapovalov
  • Borna Coric – Alexander Zverev
  • Andrey Rublev – Daniil Medvedev
  • Alex De Minaur – Dominic Thiem

Kvinner

  • Jennifer Brady – Yuliana Putintseva
  • Naomi Osaka – Shelby Rogers
  • Tsvetana Pironkova – Serena Williams
  • Victoria Azarenka – Elise Mertens

Mødre i US Open

Da turneringen startet 31.august var det ni mødre blant de 128. spillerne i kvinnetablået. Etter fire runder med spill står tre igjen; Serena Williams, Victoria Azarenka og Tsvetana Pironkova.

Foto: US Open/Facebook.

Kvartfinalene starter på tirsdag kl 18:00.

Relaterte artikler

Ruud-kompis får stjernehjelp

Ruud-kompis får stjernehjelp

Miomir Kecmanovic, kompis og doubles-partner til Casper Ruud, vokste opp med David Nalbandian som forbilde – nå får han barndomshelten med i teamet sitt.

Relaterte artikler

Ruud-kompis får stjernehjelp

Ruud-kompis får stjernehjelp

Miomir Kecmanovic, kompis og doubles-partner til Casper Ruud, vokste opp med David Nalbandian som forbilde – nå får han barndomshelten med i teamet sitt.

Klart for Roger Federer comeback

Klart for Roger Federer comeback

Omsider klar igjen – etter 14. måneders skadefravær returnerer sveitseren til turneringsspill den 8.mars i ATP 250 Qatar ExxonMobil Open.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv