Dominic Thiem fra Østerrike vant sin første Grand Slam tittel i New York. Foto: Shutterstock.

Første Grand Slam seier

av | 14 september, 2020 - 05:33 | Internasjonalt, US Open

Dominic Thiem slo Alexander Zverev i finalen av US Open og sikret seg omsider sin første Grand Slam tittel.

Dominic Thiem – Alexander Zverev: 3-2 (2-6,4-6,6-4,6-3,7-6 (8-6)

Søndagens US Open finale mellom Dominic Thiem og Alexander Zverev ble en thriller som inneholdt en klassisk snuoperasjon fra 0-2 til 3-2 kronet med et avgjørende femte sett tiebreak.

I en kamp som varte i over fire timer foran en folketom Arthur Ashe Stadium i New York – snudde nummer tre i verden Dominic Thiem finalen mot Alexander Zverev fra 0-2 til 3-2 med et avgjørende femte setts tiebreak som østerrikeren vant 8-6.

Andre seed Dominic Thiem vant US Open. Foto: Shutterstock.

Finalen var Dominic Thiem sitt fjerde forsøk på å sikre seg sitt første Grand Slam trofe etter at han to ganger har blitt slått i French Open finalen av Rafael Nadal – og senest i januar da han tapte finalen i Australian Open til Novak Djokovic.

Lammet i åpningssettene

Alexander Zverev fra Tyskland, rangert nummer syv i verden – var i sin første Grand Slam finale i karrieren på søndag – og på god vei til å ta tittelen etter to kjappe sett-seire mot en Thiem som var preget av stundens alvor.

Fra før av var internstatistikken mellom spillerne 7-2 i favør Thiem og østerrikeren måtte innfinne seg i å være favoritt før kampen.

Forventningspresset så ut til å prege østerrikeren som ikke fant rytmen fra start mens Alexander Zverev storspilte. Det første settet vant tyskeren 6-2 på 32 minutter.

Thiem fikk ikke summet seg og ble overkjørt i store deler av det andre settet før det snudde. Fra 1-5 jobbet han seg tilbake i settet uten at det var nok til å forhindre et 4-6 tap, men troen på eget spill var etablert.

Oppmuntret av egen innsats fikk østerrikeren ristet av seg forventningspresset og frustrasjonen over to tapte katastrofe-sett. I det tredje settet startet snuoperasjonen – og et brudd foran var nok til sikre Thiem sitt første sett med sifrene 6-4.

Alexander Zverev ledet 2-0 + et break opp i det tredje, men tapte finalen i US Open. Foto: Shutterstock.

Tok en Ruud

Det fjerde settet vant Thiem feilfritt 6-3 før det femte settet igjen ble en brytefest. Da spillerne gikk til et avgjørende tiebreak på 6-6 hadde spillerne brutt hverandre tre ganger hver.

Mini-breakene kom tett i tiebreaket hvor Thiem kom seirende ut med 8-6.

Finaleseieren ble til slutt en snuoperasjonen hvor Dominic Thiem kopierte bragden til Casper Ruud i nordmannens kamp mot Mackenzie McDonald; å snu 0-2 til 3-2 i tillegg til å ligge under med et break i det tredje.

Første i sin generasjon

Seieren er Dominic Thiem sin første Grand Slam tittel i karrieren og østerrikeren blir den første i den nye generasjonen av spillere som vinner en av de gjeve Major titlene.

Når Thiem natt til mandag fikk overakt tittelen foran en folketom Arthur Ashe var det første gang en spiller utenom De Tre Store (Federer, Djokovic, Nadal) vinner en Grand Slam siden Stan Wawrinka i US Open i 2016.

Selv om tittelen ble vunnet av en fra den nye generasjonen har det foreløpig ikke vært en ‘avsetting’ av hegemoniet til De Tre Store eller et generasjonsskifte i herretennisen enda. Triobandens eneste representant i New York var Novak Djokovic som i en kombinasjon av idioti og uflaks ble diskvalifisert i turneringens fjerde runde.

Fra før var Nadal borte av koronafrykt og Federer pleiet et sårt kne. Vinner Thiem slapp dermed denne gang å møte en fra triobanden som hadde spolert samtlige tre sjanser før søndagens finale.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Rett ut i Båstad

Rett ut i Båstad

Casper Ruud røk ut i strake sett til Thiago Monteiro i sin første kamp i Swedish Open.

Den Hellige Gral

Den Hellige Gral

Centre Court i Wimbledon hører hjemme på FNs liste av bevaringspliktige verdensarv-lokasjoner.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv