Novak Djokovic var ubeseiret i 2020 før han ødela for seg selv i US Open. Foto: Shutterstock.

Diskvalifisert fra US Open

av | 6 september, 2020 - 21:16 | Internasjonalt, US Open

Slo ballen på linjedommer - Verdensener og storfavoritt Novak Djokovic sendt hjem fra New York.

Søndagen tok en dramatisk vending i US Open da den serbiske superstjernen Novak Djokovic lot frustrasjonen gå ut over linjedommeren i runde fire oppgjøret mot Pablo Carreno Busta.

Frustrasjon

Dramaet skjedde på slutten av det første settet etter at Djokovic hadde spolert egne sjanser og fikk serven sin brutt av Carreno Busta. I frustrasjon slo han ballen bakover og traff en linjedommer i halsen. Linjedommeren gikk i bakken og så ut til å ha pusteproblemer mens banefunksjonærer og en sjokkert Djokovic kom løpende til.

Etter en lengre diskusjon blant turneringsfunksjonærer ble storfavoritten diskvalifisert. Serberen var før kampen ubeseiret i 2020 med 26-0. Til slutt ble han altså slått av seg selv.

Tittelen i spill

Djokovic var eneste medlem av De Tre Store (Djokovic, Federer, Nadal) i New York og det var hans oppgave å forsvare deres ære i US Open. Der sviktet han totalt på søndag. Etter at Andy Murray og Marin Cilic også er ute, er det ingen på det gjenværende tablået som noen gang har vunnet en Grand Slam. Forrige gang en spiller utenom De Tre Store vant en Grand Slam var nettopp i US Open i 2016 da Stan Wawrinka vant.

Finalen neste søndag vil stå mellom to spillere som aldri har vunnet en Grand Slam. Dominic Thiem og Daniil Medvedev har vært i finaler før, men alltid blitt stoppet av Hegemoniet.

I år er det ingen veteraner som kan forhindre en ny vinner. Minus for publikum er at vinneren aldri måtte slå en av De Tre Store på veien til tittelen i New York.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv