Regjerende US Open mester Rafael Nadal kommer ikke til å forsvare tittelen. Foto: Shutterstock.

Nye endringer på ATP-kalenderen

av | 5 august, 2020 | Aktuelt, Internasjonalt, US Open

Madrid Masters utgår, Nadal trekker seg fra US Open og Casper Ruud reiser til Finland.

16 dager før ATP starter opp igjen med Cincinnati Masters i New York, rammes kalenderen av en ny stor forandring – Madrid Masters skulle etter planen restarte den korte og utsatte grus-sesongen i september, men er nå avlyst på grunn av smitteøkning i Spania.

– Som følge av sterke anbefalinger fra lokale helsemyndigheter, og etter å ha overvåket situasjonen i flere måneder, ser vi ikke noe annet valg enn å avlyse turneringen på grunn av den kompliserte situasjonen covid-19 fortsetter å skape i alle henseende, skriver arrangøren i en uttalelse.

Novak Djokovic vant Madrid Open i 2019. Foto: Shutterstock.

Nadal: – Bestemt meg for å følge hjertet

På tirsdag ble det også klart at Rafael Nadal trekker seg fra årets US Open. Den regjerende US Open mestereren skriver i en uttalelse på Twitter at han ‘følger hjertet sitt’ og vurderer situasjonen for usikker til å reise til USA.

Med Roger Federer allerede ute med kneskade blir US Open den første Grand Slam siden 1999 uten Nadal og Federer på spilletablået.

Av De Tre Store er det nå kun verdensener Novak Djokovic som gjenstår på tablået når US Open starter 31.august. Djokovic får dermed en gylden mulighet til å ta sin 18 Grand Slam tittel uten å risikere å møte nummer 2 og 4 i verden.

Djokovic har vunnet US Open tre ganger i karrieren. Andre tidligere vinnere av US Open som forventes å spille i årets korona-utgave er Stan Wavrinka, Andy Murray og Marin Cilic.

Juan Martin del Potro vant US Open i 2009, men har vært borte med skade i en lengre periode.

Fra før har Nadal 19 Grand Slam-titler mens Federer står fortsatt med sine 20 Grand Slams – flere enn noen andre herrespiller i historien.

Serena Williams jakter det historiske nummer 24

På kvinnesiden har fjorårets vinner Bianca Andreescu fra Canada bekreftet at hun skal delta og forsvare tittelen fra i fjor.

Serena Williams har også bekreftet at hun skal spille i US Open der hun jakter sin 24 Grand Slam-tittel, noe som vil bety at hun tangerer Margaret Court sin rekord*.

*Det skal presiseres at de fleste av Margaret Court sine titler stammer fra før Open-æraen startet i 1968. Serena Williams ansees allerede som den beste kvinnelige spiller gjennom tidene

Verdensener Ashleigh Barty har lagt seg på samme linje som landsmann Nick Kyrgios og avstår fra å spille i New York.

Bianca Andreescu slo Serena Williams i finalen av US Open i 2019. Foto: Shutterstock.

Christian Ruud: – Stoler på sikkerhetstiltakene

Til NTB sier far og trener Christian Ruud at de stoler på arrangøren i New York.

– Vi forholder oss til det vi hele tiden hører fra ATP og arrangørene. Vi har egentlig ikke vurdert å trekke oss. Vi stoler på de sikkerhetstiltakene de planlegger. Å spille tennis er jo jobben hans (Casper Ruud, red).

– Nå er det jo ikke så mange som har sagt at de ikke kommer, men hvis halve tablået trekker seg, så må vi også vurdere å gjøre det. Enn så lenge forholder vi oss at det blir spill i New York, sier Christian Ruud.

Reiser til Finland

Når ATP starter opp igjen 22.august er Casper Ruud fortsatt rangert nummer 36 i verden. Den høye rankingen gir han direkte inngang i Cincinnati Masters som i årets utgave spilles på US Open anlegget i New York.

Når US Open starter en god uke senere, er det stor sjans for at Ruud blir blant de 32 seeda spillerne. Det vil i så fall bli en ny milepæl på Ruud sin tennis-CV.

– Vi drar over til USA 14. eller 15. august og til turneringen der som starter 22. august. Til helgen drar Casper til Finland for å matche seg mot en ung og fremadstormende finne der, opplyser faren.

Den unge og fremadstormende finnen det siktes til er 21 år gamle Emil Ruusuvuori, ranket som nummer 101 i verden.

Ruuds nye sparringpartner Emil Ruusuvuori fra Finland. Foto: Shutterstock.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Busta vant Andalucia Open

Busta vant Andalucia Open

Første seed og hjemmefavoritt Pablo Carreno Busta stod alene igjen på grusen i Marbella – se hvem andre som tok titler denne uken.

Rystet av tenåring i Marbella

Rystet av tenåring i Marbella

Casper Ruud møtte sin overmann i Andalucia Open – 17 åringen Carlos Alcaraz demonstrerte hvorfor han er dubbet den nye Nadal.

Gruskontroll i Marbella

Gruskontroll i Marbella

Årets første grus-seier er i boks for Casper Ruud som nå er favoritt til å nå finalen i Andalucia Open.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv