Norges beste kvinne-spiller Ulrikke Eikeri (WTA 249) har pleiet en skulder-skade gjennom korona-pausen. Foto: Espen Hildrup.

Ulrikke Eikeri er med fra start når WTA returnerer

av | 21 juli, 2020 - 17:23 | Norsk, Ulrikke Eikeri

Kvinnene først: Palermo Ladies Open blir den første internasjonale offisielle turneringen siden mars - Ulrikke Eikeri skal delta.

Mandag 3.august er en merkedag på den internasjonale tennis-kalenderen for 2020. Datoen markerer gjengoppstarten av internasjonale tennis-turneringer for første gang siden Covid-19 pandemien suspenderte alle ligaer i mars.

Mens herrenes ATP Tour starter lørdag 22.august med Cincinnati Open i New York – er det i Palermo på Sicilia at post-korona-startskuddet går av når kvinnenes Palermo Ladies Open – en WTA International hvor vinneren får 280 WTA-poeng – starter mandag 3.august.

Ulrikke Eikeri (WTA 249) under trening i juni. Foto: Espen Hildrup.

– Gleder meg til comeback

Norges beste kvinnelige tennisspiller – 27 år gamle Ulrikke Eikeri fra Nordstrand, er med sin verdensranking nummer 249 en av få norske kvinner som konkurrerer på det øverste nivået.

Det er derimot i double at Eikeri har hatt aller størst suksess. Idag er hun rangert som den 136. beste spilleren i verden. Det er god valuta ute på touren.

På tirsdag formiddag ble det klart at Eikeri skal delta direkte i hoved-tablået i double-grenen i Palermo sammen med sin franske makker Elixane Lechemia.

– Hun har jeg spilt med tidligere. Vi var bl.a i semifinalen av Jurmala (Baltic Open, WTA International, red). Så det lover bra.

Med kun 32 singel-spillere fra start i Palermo ser det vanskelig ut for Eikeri å kunne få en plass i kvalifiseringen, men hun står på listen.

– Det er ikke sikkert jeg kommer inn, men jeg skal være tidlig ute og forberedt.

Praha etterpå

Etter Palermo går turen videre til Praha hvor det også skal spilles en WTA International på grus.

Eikeri er forberedt på en litt ny hverdag når WTA-touren starter opp igjen.

– Det foregår mye korona-testing og vi må forholde oss til nye rutiner.

Bomtur til Melbourne og ribbein-skade i Glasgow

Forrige gang Eikeri kvalifiserte seg inn i en WTA-turnering var i februar da hun etter å ha misset cuten med kun tre plasser til å få kvalifisering-spill inn til årets Australian Open – på hjemturen stoppet innom Hua Hin for å spille Thailand Open. Etter å ha vunnet kval-finalen tapte hun første runde i hovedturneringen.

Bomturen til Australian Open ble etterfulgt av en ribbein-skade som oppstod under en ITF $25.000-turnering i Glasgow i februar.

Da korona-pandemien startet for alvor en måned senere satt Eikeri allerede på skade-benken.

– Jeg sliter forsåvidt fortsatt med ribbein-skaden. Det er litt vanskelig å finne ut av og akkurat det er litt kjedelig, men det som er positivt er at jeg kan trene og spille mye, men jeg må lære meg hvor grensen går.

Om WTA starten: – Jeg har lyst til å gå ut å spille nå. Foto: Espen Hildrup.

Rykk og napp

Eikeri forteller at hun i korona-pausen har brukt mye av treningen på å lære kroppen bedre å kjenne.

– Det har gått litt i rykk-og-napp i hele denne perioden hvor jeg har fått testet ut hva jeg tåler av bevegelse, mengde og intensitet.

– Jeg føler uansett at jeg er i god tennisform nå.

Tett samarbeid med Norges Tennisforbund

Ulrikke Eikeri har base i Oslo hvor hun trener mellom all reisingen. Fra hun var liten har hun samarbeidet tett med Øivind Sørvald og Jørgen Vestli i Norges Tennisforbund.

Når hun er på reisefot er det som oftest helt alene.

– Det blir ikke ensomt. Jeg reiser rundt fordi jeg er veldig motivert og synes det er gøy å spille tennis. Og det å ha min base hjemme i Oslo betyr at jeg får truffet familie og venner ofte.

Hva er målet for resten av 2020?

– Det er å bli en bedre spiller og hele tiden tenke utvikling. Jeg skal komme inn i rytmen og hevde meg i de turneringene jeg spiller i.

Eikeri har ikke deltatt i sommerens Grand Prix Summer Tour.

– Kroppen min har ikke vært klar for det og jeg har spart meg til de internasjonale turneringene starter opp igjen.

Om 13 dager er korona-pausen offisielt over for Ulrikke Eikeri og fem måneders Covid-19 isolasjon i Oslo erstattes av den bysantinske mosaikken på Middelhavets største øy Sicilia.

5 kjappe om Ulrikke Eikeri

  1. Norges beste kvinnelige tennisspiller
  2. Ranking: 249 i single og 136 i double
  3. ITF-titler: 11 i single og 25 i double
  4. Var ranket nummer 16 i verden som junior
  5. Største skalp: Lesia Tsurenko fra Ukraina – daværende nummer 60 i verden
Ulrikke Eikeri er selvskreven på det norske FedCup-laget. Foto: Instagram

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv