Djokovic ble før turneringen anklaget for å være uansvarlig.

Tidenes dobbel-feil for Djokovic – Adria Tour ble en smittefest

av | 23 juni, 2020 - 09:50 | Aktuelt, Internasjonalt

Initiativtaker Novak Djokovic avviste all kritikk for at Adria Tour tillot store folkemengder og krysset landegrenser - så blomstret smitten opp.

Mens andre store stjerner som Roger Federer og Rafael Nadal har vært talsmenn for solidaritet og varsomhet under korona-pandemien – så lanserte verdensener Novak Djokovic en regional tennis-tour som startet på Balkan to måneder før internasjonal tennis er tilbake – noe som ble muliggjort av de liberale korona-restriksjonene i de tidligere Jugoslav-republikkene.

Da Adria Tour startet i Beograd den 12.juni samlet den opp mot 4.000 tilskuere på tribunen uten at det ble praktisert noen form for sosial distansering.

Turneringen var aldri godkjent eller sanksjonert av de internasjonale tennis-organisasjonene og kritikken haglet mot Djokovic og arrangørene som ble anklaget for å være uansvarlige og for å bidra til økt helse-fare.

Djokovic avviste all kritikk, viste til den lave smittespredningen på Balkan og understreket at Adria Tour fulgte alle gjeldende regler i området.

– Vi har ikke gått over streken. Det er vanskelig å forklare folk at situasjonen er veldig veldig annerledes på Balkan, sa han til Eurosport etter at første etappe i Beograd var unnagjort forrige helg.

Novak Djocovid

På mandag ble det klart at Grigor Dimitrov, Borna Coric og Viktor Troicki er smittet av korona-viruset. Alle deltok i Adria Tour.

Også Djokovic sin fysio-trener Marko Panichi, to av Dimitrov sine trenere og Troicki sin høygravide kone er bekreftet smittet av viruset.

Helgens Adria Tour-finale i Kroatia mellom Novak Djokovic og Andrey Rublev ble kansellert etter at Grigor Dimitrov var bekreftet smittet. Djokovic forlot Kroatia umiddelbart og reiste hjem til Beograd uten å bli testet, noe organisatøren sa var ok fordi Djokovic følte seg fin i formen.

Hele verden spør seg nå om også Djokovic kan være smittet.

To dager før Dimitrov fikk påvist covid-19 spilte han basketball sammen med Djokovic.
Bilde: Twitter.

Samtidig som nye tilfeller ble påvist gikk kritikken på sosiale medier fra forsiktig tvil til frustrasjon og fortvilelse.

Har han en fungerende hjerne? spør en Facebook-bruker som har opprettet en meningsmåling på saken.

Fra Facebook

Arrogant, uansvarlig og usolidarisk er andre ord som blir brukt om den vanligvis så folkekjære verdenseneren.

En annen Facebook-bruker døper serberen for Novak Djocovid.

Dimitrov og Coric har i etterkant gått ut offentlig og beklaget seg for at de kan ha bidratt til å spre viruset.

Det gjenstår å se hvor mange av publikum som har blitt smittet under Adria Tour som nå har blitt suspendert inntil videre.

Fra Twitter: Grigor Dimitrov (ATP 19) lar etterklokskapen synke inn.

Oppdatert: To timer etter artikkelen ble publisert kom nyheten om at både Djokovic og hans kone Jelena er smittet av koronaviruset.

Kilder: Nine

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv