Vidunderbarnet Sofia Kenin vant Australian Open

av | 1 februar, 2020 - 11:58 | Australian Open

Syv år gammel fortalte hun reporter at hun skulle bli best i verden - på lørdag vant hun sin første Grand Slam etter å ha slått tidligere verdensener i finalen.

Vidunderbarnet Sofia Kenin er ikke lenger et barn, selv ikke i sitt hjemland USA hvor hun siden november ifjor har kunnet unt seg et glass vin helt lovlig etter å ha blitt 21 år gammel.

Den rettigheten kan komme godt med fremover – på lørdag vant hun Australian Open etter å ha snudd kampen mot tidligere verdensener Garbine Muguruza.

Amerikaneren kom inn i Australian Open ranket som nummer 15 i verden godt hjulpet av en 2019-sesong hvor hun tok 3 WTA-titler.

I Grand Slam-sammenheng hadde hun forut for lørdagens Australian Open-finale aldri kommet lengre enn fjerde runde. Motstanderen Garbine Muguruza fra Spania var å regne som en veteran i forhold. 26 år gamle Muguruza har tidligere vunnet både Roland Garros og Wimbledon og vært nummer en i verden.

Et par svak sesonger har derimot ført til at hun kom inn i Australian Open som nummer 32 i verden.

Best på alt

Men det var Sofia Kenin, den amerikanske jenta med russisk bakgrunn, som sin historie er velkjent fra tidligere profiler som Anna Kournikova, Maria Sharapova og Kenins amerikanske kollega Amanda Anisimova, som var den sterkeste spilleren på Rod Laver Arena på lørdag.

Etter å ha tapt det første settet 4-6 fikk hun ristet av seg nervøsiteten og spenningen av å være i sin første Grand Slam-finale. Hun servet best, gjorde minst feil og var den som spilte best på de avgjørende poengene.

I det andre og tredje settet brøt hun spanjolen to ganger hver og holdt alle egne server. Med sifrene 4-6, 6-2, 6-2 tok hun dermed sin første Grand Slam-tittel.

Jenta som syv år gammel på uskyldig vis fortalte reporteren at hun skulle bli best i verden tok på lørdag et stort sprang mot det målet – på mandag vil hun bli nummer 7 i verden.

Se intervjuet med Sofia Kenin da hun var syv år gammel:

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv