Takk for meg – ballen er servet videre

av | 13 februar, 2020 - 19:18 | Norsk

Etter tre og et halvt år som enedriver av Tennis-Norge sier jeg takk for meg.

Avskjedshilsen fra tidligere redaktør Odd-Sølve I. Grannes
Sommeren 2015, da Casper Ruud som 16-åring tok sin andre strake NM-tittel for seniorer i Frognerparken, ble jeg for alvor introdusert for tennis og norsk tennis. Da var jeg selv en ung journalist i NTB. Jeg ble raskt overbevist om at Casper Ruud kunne nå langt i sin idrett, og jeg begynte å produsere artikler om de beste tennisspillerne i Norge, mye om gullkalven Ruud.

Etter hvert ble det klart at en satsing på tennis var for tidlig for NTB, og da et vikariat ikke ble forlenget, bestemte jeg meg vinteren 2016 for å satse på Tennis-Norge, gjøre det til et nettsted om særlig norsk tennis, men også internasjonal tennis. Da var jeg allerede tett på Casper Ruud og hans team, og fikk tilgang til intervjuer med ham fra starten av.

I mai 2016 var nettstedet klart, men jeg ventet bare på det riktige tidspunktet for å lansere nettstedet. Det rette tidspunktet sto selvfølgelig Casper Ruud for. Han tok seg til finalen i en Futures-turnering i Roma: En enkel semifinaleseier. Jeg lanserte med artikler om norske tennisspillere og finaleplassen til Ruud – med sitater fra ham selv. NTB siterte, følgerne på sosiale medier øste inn. En glimrende start. Og det gikk bare oppover. Finalen tapte han for øvrig knepent i tre tiebreak i tredje sett for Stefanos Tsitsipas.

I takt med Ruuds utvikling har Tennis-Norge vokst i følgerbase. De fleste store medier i Norge har ved flere anledninger brukt Tennis-Norge som kilde i sine artikler. Det har gitt stor motivasjon.

Likevel har de store inntektene uteblitt og i løpet av min tid har jeg aldri tatt ut en eneste krone i lønn, alt har gått tilbake til nettstedet. Tennis-Norge ble aldri noe ordentlig levebrød, men det var heller aldri målet. Ønsket var å promotere norsk tennis, samtidig som jeg kunne utvikle meg som journalist og leve gründerdrømmen. Dette har jeg lyktes med, og jeg har opplevd masse i disse over tre årene. Jeg har kommet tett på det som snart blir Norges største idrettsstjerne, Casper Ruud, og tilgangen jeg har fått til å snakke med Casper, av både ham selv, og teamet rundt med Christian Ruud og Venke Aure, vil jeg være evig takknemlig for.

Jeg er også svært takknemlig overfor Racket1 og Betsson som har gitt meg inntektene som i det hele tatt har vært mulig å gjøre noe ut av Tennis-Norge, og jeg er glad for at de blir med videre.

I tillegg har jeg fått reist rundt å oppleve tennis. Jeg var i 2018 på ATP 500-turneringen i Rotterdam, jeg var med det norske Davis Cup-laget til Egypt, og jeg fikk oppleve Casper Ruud i Roland Garros da han for første gang nådde hovedrunden i Paris. Ti intense og uforglemmelige dager.

Jeg har også fått meg en sportsjournalistjobb. Det er hovedgrunnen til at jeg server ballen videre nå. Rune Tønder har siden september vært inne i Tennis-Norge og skrevet det meste av artikler. Han overtar Tennis-Norge.com, og jeg er sikker på at Tennis-Norge vil fortsette å promotere tennis i Norge på en fantastisk måte.

Etter tre år og åtte måneder takker jeg for meg. En uforglemmelig reise med mange opplevelser, lange kvelder med Casper Ruud på TVen og ensom jobbing (ja, det aller meste har jeg gjort selv), takker for meg. Heia norsk tennis! Jeg kommer alltid til å følge med.

Odd-Sølve I. Grannes.

PS! Magasinet Tennis-Norge kommer fortsatt til å bestå, der jeg vil bidra som skribent. For mer informasjon og abonnement, kan du trykke på linken.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Norgesmesterne 2024

Norgesmesterne 2024

Victor Durasovic og Mille Hågensen ble NM mestere i senior singles i Frognerparken på lørdag.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv