Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on email

Slo spansk veteran

Casper Ruud startet grussesongen med overbevisende seier i Argentina.

På mandag, en uke senere enn planlagt, startet Casper Ruud sin grussesong i Buenos Aires med ATP 250-turneringen Argentina Open.

Med en fersk bestenotering som nummer 45 i verden ble han seedet nummer åtte i turneringen.

Motstanderen i første runde var Pablo Andujar (ATP 58). Spanjolen er i en alder av 34 år å regne som en veteran på touren og har vunnet 4 titler i karrièren – alle på grus. På sitt beste har han vært nummer 32 i verden.

Ruud møtte spanjolen for første gang i fjor i en Challenger-turnering på grus i Tsjekkia. Da vant spanjolen i strake sett.

Sterk Ruud

I Buenos Aires var Ruud sterkest fra start og brøt spanjolen tidlig. Med et servebrudd nummer to vant Ruud det første sett komfortabelt 6-2.

Spanjolen virket ukomfortabel på banen og spilte med tilsynelatende lav selvtillit. Han klarte å dobbelfeile på break-ball for andre gang da Ruud tok ledelsen også i det andre settet.

Ruud derimot viste at han er tilbake i sitt naturlige element; grusen. Nordmannen brukte kombinasjonen av sterk serve og forehand til å presse veteranen i alle poeng.

Med totalt tre servebrudd fordelt på to sett uten å selv å bli brutt kunne Ruud serve inn seieren med sifrene 6-2, 6-3.

I runde to møter Ruud vinneren av oppgjøret mellom fjorårets Argentina Open-vinner Marco Cecchinato og Roberto Carballes Baena.

Nordmannen spiller også double i turneringen sammen med Jaume Munar fra Spania.

Andre artikler

Lik Tennis-Norge på Facebook for å holde deg oppdatert.