Før finalen i Argentina: Casper Ruud er storfavoritt mot ‘heldig taper’

av | 16 februar, 2020 - 14:14 | Norsk

Men motstander Pedro Sousa har slått nordmannen i en finale tidligere.

Søndag klokken 19:00 skal Casper Ruud spille sin andre ATP-finale i karrièren. Turneringen er Argentina Open, stedet er Buenos Aires og underlaget er grus.

Ingen nordmann har noensinne vunnet en ATP-tittel, selv ikke tidenes beste norske tennisspiller frem til lørdag; Christian Ruud.

Motstanderen er Pedro Sousa. Portugiseren er rangert som nummer 145 i verden og kom inn i turneringen som lucky looser etter at han tapte i kvalifiseringen.

Pedro Sousa

Da en spiller i hovedturneringen måtte trekke seg, stod Sousa først i køen som lucky loser ettersom han hadde høyest ranking av spillerne som tapte kvalfinalen.

Skummel lucky loser

Uten å nedskrive Sousa sin innstas i Argentina, er det likevel viktig å påpeke at han har hatt en forholdsvis enkel vei til finalen.

Etter han kom inn som en lucky loser møtte han et wilcard rangert som nummer 1118 i første runde. I runde to slo han Jozef Kovalik (nummer 129).

I kvartfinalen slo han Thiago Monteiro (nummer 92) og fikk deretter walkover rett til finalen etter at turneringens storfavoritt Diego Schwartzman måtte trekke seg fra semifinalen pga skade.

Men bak alle sifrene skjuler det seg et ubehagelig fakta: Pedro Sousa og Casper Ruud har møttes en gang tidligere, dengang også i en finale – som Sousa vant. Åstedet den gang var Braga, en Challenger i Portugal hvor Sousa hadde hjemmebane.

Tallenes trygghet

Enda mer ubehagelig blir det når man kikker på Ruud sin finale-statistikk. Etter at han vant sin første og eneste Challenger-tittel i Sevilla 2016, har han vært i fire finaler og tapt samtlige. I tre av dem var han også forhåndsfavoritt til å vinne.

Men tilbake til tallene hvor tryggheten finnes foran søndagens finale – Når spillerne møtes på banen i Buenos Aires for å kjempe om trofeet, er det nummer 45 mot nummer 145 i verden.

For den som vil spille på Ruud-seier må de nøye seg med rundt 1.14 i odds mot 5.60 på Sousa.

Eurosport Norge viser kampen direkte.

Relaterte artikler

Norges ukjente ATP trener

Norges ukjente ATP trener

Han driver et tennisakademi i Spania og er reisende trener på ATP touren til nummer 48 i verden Roman Safiullin.

Relaterte artikler

Videre i US Open

Videre i US Open

17 år gamle Nicolai Budkov Kjær vant første runde i Junior-grenen av årets siste Grand Slam.

Norges ukjente ATP trener

Norges ukjente ATP trener

Han driver et tennisakademi i Spania og er reisende trener på ATP touren til nummer 48 i verden Roman Safiullin.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv