Utbryterkongen Roger Federer

av | 28 januar, 2020 - 11:32 | Australian Open

Legenden fra Sveits er ikke ferdig med å trollbinde

I løpet av en lang karrière som foreløpig teller 103 ATP-titler inkludert 20 Grand Slams, har den sympatiske sveitseren fått tildelt mange kallenavn, deriblant Fed Express, The Swiss Maestro, NinjaFed og ikke minst GOAT. Det siste er et akronym for Greatest Of All Time, en uoffisiell hederstittel som i fellesskap har blitt tildelt Federer, hovedsakelig basert på at ingen andre herrer har vunnet flere Grand Slam-titler enn han.

Etter mandagens sensasjonelle snuoperasjon mot Tennys Sandgren i kvartfinalen av Australian Open, fortjener han et nytt kallenavn – utbryterkongen. For det var virkelig et Harry Houdini preg over måten han kjempet seg tilbake på etter å ha fått oddsene snudd mot seg.

Harry Houdini hopper fra Harvard Bridge i Boston fastbundet i kjetting og håndjern i 1908.


Etter å ha vunnet det første settet komfortabelt 6-3, falt nivået til Federer betydelig i form av en rekke upressede feil. En kvikk og formsterk Sandgren oppfattet rytmeforandringen og servet i tillegg solid og tok det andre settet 6-2.

Medisinsk timeout

På 0-3 i det tredje settet måtte Federer ta en medisinsk timeout og det ble klart for publikum at det var helseplager og ikke formen som forårsaket forandringen i spillet. Federer er kjent for å sjeldent eller aldri påkalle medisinsk assistanse og som en gentleman står han ut kampene med plager istedenfor å måtte trekke seg.

Da han kom ut på banen og fortsatte kampen fikk publikum i Rod Laver Arena bekreftet sine mistanker da en tydelig redusert Federer slet betydelig med å sparke i fra på serven sin og forehanden var nesten nøytralisert.

Idet Sandgren tok det tredje settet 6-2 hadde nok de fleste innsett at det var over for Roger Federer i Australian Open.

Men NinjaFed, The Swiss Maestro og GOAT var ikke ferdig.

Misset syv matchballer

Tydelig preget av problemer med lysken hang Federer på i det fjerde settet mens kroppsspråket til Sandgren avslørte en mann som innså at han var i ferd med å gjøre noe stort. Gleden og roen til amerikaneren gled derimot gradvis over i tvil da han misset tre matchballer og det fjerde settet gikk til tiebreak.

Sandgrens tvil gikk over i ren frustrasjon da han i tiebreaket misset ytterligere fire matchballer og kampen gikk til et avgjørende femte sett. Mens Federer tok en kjapp tur i garderoben for å skifte shorts, lot Sandgren frustrasjonen over syv tapte matchballer gå ut over dommeren der han klaget på at han kunne høre kommentatorene snakke om han mens spillet pågikk.

I det femte settet var Federer mer eller mindre tilbake i sitt sedvanlige selv. Han var ikke lenger preget av smerter, fikk brutt Sandgren sin serve en gang og holdt samtlige sine. I motsetning til Sandgren, tok Federer sin første matchball og den episke snuoperasjonen var et faktum med sifrene 6-3, 2-6, 2-6, 7–6(10–8), 6–3.

Legger man til comebacket til Federer fra 4-8 i femte setts super-tiebreak mot John Millmann i tredje runde, er han en sterk kandidat til årets Harry Houdini-pris i Melbourne.

I semifinalen møter han enten verdenstoer Novak Djokovic eller Milos Raonic.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Kongens retur

Kongens retur

Novak Djokovic vant Australian Open for tiende gang – returnerer som verdensener.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv