Trenger nytt mirakel

av | 5 januar, 2020 - 13:07 | Casper Ruud, Viktor Durasovic

Etter å ha tapt 1-2 for Italia i ATP Cup, er Norge avhengig av mer tennismagi fra Casper Ruud.

Søndag morgen spilte Norge mot Italia i ATP Cup i Perth. Turneringen er et nytt konsept for 2020 sesongen og hvert gruppeoppgjør består av to single og en double-kamp. Double-kampen blir spilt som tredje kamp uavhengig av stillingen etter single-kampene. Turneringen tildeler ATP-poeng både for single og double-spill. Noen lag har hel-profesjonelle double-spillere i stallen som også får mulighet til å tjene rankingpoeng i sin tennisgren. Integrasjonen av single, double og landslag utgjør hovedkonseptet i nyvinningen ATP Cup.

I søndagens første kamp tapte Viktor Durasovic 1-6, 1-6 mot Stefano Travaglia (ATP 84) før Casper Ruud skapte en ny liten sensasjon med å slå nummer 12 i verden – Fabio Fognini med sifrene 6-2, 6-2.

Dermed var stillingen 1-1 og gruppeoppgjøret skulle bli avgjort i den påfølgende double-kampen. Italia hadde fordelen av å stille med en double-spesialist og hentet frem Simone Bolelli fra reservebenken. Sammen med Fognini vant han Australian Open i double i 2015.

Det norske makkerparet Ruud/Durasovic lot seg ikke prege av motstanderens Grand Slam tittel. Spesielt ikke Ruud som en liten time tidligere hadde slått Fognini i strake sett etter å ha brutt han totalt fire ganger uten å selv tildele italieneren en eneste bruddmulighet.

Italienerne vant det første settet 6-3 etter å ha brutt den norske serven en gang. I det andre settet fulgte lagene hverandre til tiebreak. Der ble den italienske erfaringen utslagsgivende og Italia vant kampen 6-3, 7–6(7–3) og oppgjøret mot Norge 2-1.

– Det er tøft, selvfølgelig. Det var en nære kamp, ett break i hele kampen, så vi gjør ikke så altfor mye galt. Det er kanskje litt for mange slurvefeil i forhold til de andre. De presser oss ganske bra i våre servegame og vi har noen game hvor vi er inne å lukter litt på breaket, men det er synd. Vi hadde noen sjanser, spesielt i første sett hvor Bolelli fikk et rammetreff på en volley som ble helt ekstremt bra. Så hadde vi vunnet det poenget hadde det vært 40-0, så litt annerledes, sa Casper Ruud til Eurosport etter kampen.

Den russiske bjørnen

Norge er nå avhengig av et nytt mirakel og det bør være stort nok til at vi slår selveste Russland på tirsdag. Først skal Viktor Durasovic møte sin største motstander noensinne i Karen Khachanov (ATP 17). Deretter får Casper Ruud sjanse til for tredje gang på under en uke – å slå sin høyest rangerte motstander noensinne når han møter ‘den russiske bjørnen’ – Daniil Medvedev (ATP 5).

– På papiret blir det vel den aller tøffeste kampen. Vi har spilt to bra lagkamper og vi må gå ut der å tro at vi kan slå disse store russerne. De er mennesker de også, de kan tape tenniskamper de russiske spillerne de også, sier Ruud til Eurosport om neste motstander.

Etter at Ruud og Durasovic har spilt sine single-kamper mot Russland på tirsdag, skal lagene spille en double-kamp som kan vise seg å bli avgjørende. Det er mange resultater som må stemme for at Norge nå skal klare å avansere ut av gruppespillet. En seier mot Russland er ikke nødvendigvis nok. Norge kan avansere ved å vinne gruppen eller å bli et av de to høyest-scorende lagene som kommer på andre plass i sin respektive gruppe.

Det er duket for stor spenning på tirsdag når alt skal avgjøres. Helgen har allerede vist at Team Norge kan levere små og store sensasjoner.

Eurosport Norge sender kampene direkte.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Tidlig exit i US Open

Tidlig exit i US Open

Casper Ruud tapte i fem sett til den kinesiske spilleren Zhizhen Zhang i andre runde av US Open.

Kort opphold i Ohio

Kort opphold i Ohio

Casper Ruud tapte sin første kamp i Cincinnati Masters, mot kvalifiseringsspilleren Max Purcell.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv