Casper Ruud tok karrièrens største seier og satte rankingrekord

av | 5 januar, 2020 - 06:06 | Casper Ruud

Storspillet fortsetter i Perth - Ny stor skalp for Casper Ruud.

På fredag fikk Ruud sin største seier i karrièren da han slo nummer 19 i verden, amerikanske John Isner. 48 timer senere økte han rekorden til 12 etter å ha slått Fabio Fognini 6-2,6-2 i ATP Cup.

Ruud startet med å serve og kom kjapt inn i sin gode rutine med en sterk serve og en dødelig forehand. Etter å ha holdt serven sin to ganger, brøt han Fognini etter et svakt servegame av italieneren. Ruud fortsatte med et feilfritt spill og var nær ved å dobbelbryte. Fabio Fognini var i sitt sedvanlige selv der han vekslet mellom å storspille og gjøre enkle utålmodige feil.

Ruud opprettholdt presset på Fognini som rotet det til for seg selv med å misse en viktig smash. Istedenfor å serve inn det første settet fikk Ruud brutt italieneren en gang til og vant første sett 6-2.

Det andre settet ble lenge en jevn batalje før Ruud igjen ble den dødeligste spilleren utpå banen. I settets sjette game fikk Ruud brutt Italias beste spiller til 4-2. Bruddet så ut til å tappe Fognini for energi samtidig som Ruud storspilte. Italieneren fikk aldri mulighet til å bryte Ruud som til slutt brøt inn det andre settet til 6-2 og vant kampen med sifrene 6-2, 6-2.

En ny sensasjonell seier var et faktum.

Seieren er verdt nye 65 ATP-poeng for Ruud som allerede fra fredagens seier over Isner var garantert en ny beste-rangering når listene oppdateres mandag 13. januar. Ruud får også rundt 40.000 amerikanske dollar for å ha slått Fabio Fognini..

– Jeg håper noen fikk det med seg

Til Eurosport etter kampen sier Ruud:

– Idag var han (Fognini) kanskje ikke fokusert, men jeg spilte en god match. Jeg håper noen i Norge fikk det med seg, sier Ruud med henvisning til at klokken er 05:45 søndags morgen.

Det blir en kort pause på Ruud som skal spille double fortløpende

– En perfekt start på året, sier Ruud før han haster seg videre til double-kampen hvor oppgjøret mellom Norge og Italia skal avgjøres.

Overlegen italiener

Før oppgjøret Ruud/Fognini møtte Viktor Durasovic Italias nummer to, Stefano Travaglia (ATP 84). Nesten 250 ATP poeng skiller spillerne og italieneren var overlegen mot Durasovic som slet med å holde følge. Travaglia vant kampen 6-1,6-1.

Etter to kamper er stillingen 1-1 mellom Norge og Italia. Dermed skal gruppeseieren igjen avgjøres i oppgjørets tredje etappe som er en double-kamp. Viktor Durasovic og Casper Ruud har dermed sjanse til gjenta suksess-sekvensen fra fredag, da Norge slo USA 2-1 etter at Ruud slo John Isner og Norge vant double-kampen.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Tidlig exit i US Open

Tidlig exit i US Open

Casper Ruud tapte i fem sett til den kinesiske spilleren Zhizhen Zhang i andre runde av US Open.

Kort opphold i Ohio

Kort opphold i Ohio

Casper Ruud tapte sin første kamp i Cincinnati Masters, mot kvalifiseringsspilleren Max Purcell.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv