Tennis-stjerner donerer millioner til brannofre i Australia

av | 12 januar, 2020 - 21:40 | Internasjonalt

Nick Kyrgios: 'Det er tøft å gå ut der og konsentrere seg om tennis.'

En stor mørk sky henger bokstavelig talt over Australia og skygger for gleden som utspinner seg under ATP Cup og innkjøringen til Australian Open, da tørke og temperatur-rekorder har bidratt til at Australia opplever sine verste skogbranner i nyere historie.

I løpet av noen måneder har et landsområde tilsvarende to ganger Danmark brent ned. 26 mennesker har mistet livet, tusenvis av hjem er ødelagt og hele samfunn har vært drevet på flukt. Tragedien har også rammet Australias dyreliv. Forskere anslår at millioner av dyr er døde. Spesielt har rapportene om at 8300 Koala-bjørner antas å være døde, gjort inntrykk verden rundt.

Med branntragedien som bakteppe og innføringen av ATP Cup, har 2020 sesongen for alvor startet i Australia. Mens det norske laget spilte sine kamper langt unna brannene i Perth, var brannen en synlig faktor i de andre vertsbyene Brisbane og Sydney.

Forholdene skaper også utfordringer for gjennomføring av tenniskamper utendørs. Det er fortsatt 135 aktive branner i Australia og delstatene Victoria og New South Wales er hardest rammet.

Med gjennomsnittstemperaturer opp mot 42 grader og dårlig luftkvalitet i Melbourne, har flere spillere – deriblant Novak Djokovic, bedt om at Australian Open må flyttes.

Roger Federer og Serena Williams

Under finale-seremonien etter søndagens ATP Cup i Sydney, kunne Rafael Nadal og Novak Djokovic annonserte at de sammen med ATP og Tennis Australia donerer en halv million dollar til WWF og deres innsats for å redde dyrelivet i Australia.

Donasjonen er siste bidrag i en lang rekke av donasjoner fra organisasjoner og enkeltspillere til ofre for brannene. Bl.a startet Maria Sharapova med en personlig donasjon på $25.000 før hun gav utfordringen videre til Novak Djokovic. Ashleigh Barty donerte alle sine premiepenger fra Brisbane denne uken.

I starten av ATP Cup tok en Nick Kyrgios oppløst i tårer initiativet til ‘Aces-for-bushfires’ kampanjen der spillere donerer $200 for hvert ess til brannen.

Nå kommer også Australian Open på banen. På søndag kunne de annonsere en veldighetskamp som skal spilles til inntekt for brannene på onsdag 15.januar. Blant deltakerne er Roger Federer, Serena Williams, Nick Kyrkios og Stefanos Tsitsipas.

Kilder: 7News, Essentially Sports

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv