Tapte for russer: Norge ute av ATP Cup

av | 7 januar, 2020 - 06:37 | Casper Ruud, Norsk

- Det var tøft, det var gøy, det var utfordrende. Casper Ruud spilte en av sine beste kamper mot nummer fem i verden.

Før tirsdagens oppgjør mot Russland i ATP Cup var status at Norge måtte vinne oppgjøret for å ha sjanse til å avansere ut av gruppespillet. Hvert oppgjør består av tre kamper; to single og en double.

I første kamp tapte Viktor Durasovic 2-6,1-6 mot Russlands Karen Khachanov, nummer 17 i verden.

Dermed var Norge helt avhengig av å vinne neste kamp som var Casper Ruud mot nummer fem i verden – Daniil Medvedev. Russeren hadde en eventyrlig 2019 sesong hvor han bl.a vant to Masters-titler og kom til finalen av US Open.

Etter å ha slått nummer 12 og 19 i verden de siste dagene i Perth, ble nummer 5 noen hakk for mye for Ruud som spilte en fantastisk bra kamp og leverte et topp 20-nivå.

Tennisfenomenet fra Snarøya fortsetter å heve nivået sitt og spilte sin desidert beste kamp i ATP Cup selv om det endte med tap. I tillegg til knallgod serving hadde nordmannen stor suksess med sine serve-volley kombinasjoner som han brukte til å spille russeren ut av banen til tider. Nettspillet lover også godt for fremtiden. Stort sett alt han gjorde fremme med nettet fungerte.

Det første settet ble jevnt og spillerne presset hverandre knallhardt på hvert eneste poeng. Det var tennis på et høyt nivå og kun marginer gjorde at det var Medvedev som fikk bruddet etter at nordmannen først hadde reddet to breakpoints. På stillingen 4-2 til Medvedev holdt russeren sine resterende server og tok første settet 6-3.

Intensiteten steg i kampens andre sett og Casper Ruud fikk det norske laget til å eksplodere i jubel på sidelinjen da han brøt russeren til 3-1 etter å ha misset på de to første sjansene. I etterkant fikk Ruud litt tyn av russeren som mente Ruud burde beklage seg over en ball som traff nettkanten. Ruud på sin side argumenterte med at nettberøringen ikke førte til en ufordelaktig ball for Medvedev.

Ruud fortsatte med et bunnsolid spill. Han satte bl.a en backhand-volley som Nadal ville vært stolt over. Likevel brøt Medvedev umiddelbart tilbake og det andre settet var igjen åpent. Etter at begge spillerne holdt sine resterende server, gikk settet til tiebreak.

Topp 50

Etter å hatt et minibreak og reddet første matchball, ble det til slutt russeren som hamret inn tiebreaket 8-6 og vant kampen med sifrene 6-3, 7–6(8–6).

Etter tapet er stillingen 0 – 2 mellom Norge og Russland og Norge er dermed ute av ATP Cup. Den siste double-kampen skal likevel spilles da individuelle resultater er en del av formatet til ATP Cup.

ATP Cup har vært en ubetinget suksess for både Casper Ruud og norsk tennis. Som lag slo Norge giganten USA, en prestasjon tilsvarende at Norge slår Brasil i fotball – selv om mediaoppmerksomheten hjemme ikke skulle tilsi det samme.

Oppholdet i Perth har også styrket grasroten i norsk tennis da de unge tennistalentene Herman Høyeraal, Lukas Lilleengen og Leyton Rivera fikk en smak av profflivet på ATP-touren. For Casper Ruud sin del så har ATP Cup betydd 130 nye ATP-poeng og rundt halvannen million kroner i premiepenger. Når rankinglistene oppdateres mandag vil Casper Ruud for første gang bryte inn i topp 50 i verden. I tillegg til å lede det norske laget frem til en lagseier i Perth har nordmannen også to ganger perset rekorden for største karrièreseier. Før Perth var det Matteo Berrettini med nummer 31 som var rekorden. Så slo han John Isner (ATP 19) før Fabio Fognini (ATP 12) falt for Casper Ruud sin sterke 2020-form.

Til Eurosport etter kampen sier Ruud at han allerede neste uke skal spille ATP 250 i Auckland, New Zealand.

Oppdatering kl 08:47 – Norge tapte også tredje etappe av oppgjøret da Ruud/Durasovic tapte double-kampen mot Konstantin Kravchuk/Teimuraz Gabashvili med sifrene 6–7(4–7), 4–6. 

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Ute av Beijing

Ute av Beijing

Casper Ruud leverte topptennis, men det var likevel ikke nok til å slå det spanske vidunderet Carlos Alcaraz.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv