Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on email

Pengedryss etter storseier

Hele teamet kan juble i Perth - Dette tjente det norske laget på seieren over USA.

ATP Cup er en landslagsturnering med store incentiver for enkeltspillere til å tjene ATP rankingpoeng og prispenger. Samtidig sørger turneringens fordelingsmodell for at samtlige spillere på laget mottar penger dersom det blir gruppeseier over en motstander.

Fordelingen av poeng og penger er en hårete kombinasjon av egen -og motstander sin ranking. I tillegg mottar hver spiller en sjenerøs sum for å delta, som igjen er avhengig av spilleren sin ranking.

Fredagens sensasjonelle 2-1 seier over USA betyr følgende for det norske teamet. Summene oppgitt er i amerikanske dollar.

Casper Ruud. Som spiller nummer en i laget mottar han $75.000 for å delta. Seieren over John Isner var verdt $39.400, double-seieren $8.375 og så får han $9.850 for gruppeseieren over USA. Totalt har Ruud etter turneringens første dag spilt inn $132.625, eller rett i underkant av 1.2 millioner kroner.

Viktor Durasovic får $15.000 for å delta som lagets spiller nummer to, $8.375 for double-seieren over USA og $9.850 for gruppeseieren. Det tilsvarer nesten 300.000 kroner.

Herman Høyeraal, Lukas Lilleengen og Leyton Rivera har hver foreløpig tjent inn $7.500 for å delta og $9.850 for gruppeseieren over USA. Det tilsvarer rundt 150.000 kroner.

Julenissen har ikke tatt ferie i Australia og bak lukene til Italia og Russland venter lignende tall. Skulle Norge klare bragden med å avansere ut av dødens gruppe D i Perth, så venter enda høyere tall.

Det er ikke kjent hvilken kompensasjon som utvises lagets kaptein og hans visekaptein.

Andre artikler

Lik Tennis-Norge på Facebook for å holde deg oppdatert.