Kampen mellom to legender: Djokovic slo Federer i semifinalen

av | 30 januar, 2020 - 12:30 | Australian Open

Perfekt statistikk for Novak Djokovic i Melbourne.

To levende legender møttes i den første semifinalen av Australian Open på torsdag. Det krever en kjapp gjennomgang av tall og meritter.

Roger Federer er tidenes mestvinnende Grand Slam-spiller med 20 titler hvorav seks har kommet i Australia. Den siste kom i 2018 da han slo Marin Cilic i finalen.

Trillebårer med titler

Novak Djokovic er med sine 16 Grand Slam-titler nummer tre i verden på den samme listen. Serberen er regjerende mester i Australia etter at han slo Rafael Nadal i finalen i fjor.

Hadde tennis fulgt samme kutyme som boksing måtte de begge hatt assistenter med trillebåre for å rulle inn sine tilsammen 36 Grand Slam titler hvorav 13 Australia-titler, på banen i oppkjøringen til kampen.

Da nevner vi ikke engang de øvrige 144 ATP-titlene de tilsammen har akkumulert i trofe-skapene sine.

Torsdagens oppgjør var møte nummer 50 de to legendene imellom. En skummel statistikk for Federer var at Djokovic aldri har tapt en semifinale i Australia. Samtidig har han vunnet tittelen hver gang han har kommet i finalen. Med andre ord en perfekt statistikk i Melbourne med syv semifinaler, syv finaler og syv titler.

Foran torsdagens semifinale var det tvil rundt Federer sin fysiske form etter at han pådro seg en slitasje i lysken i det sensasjonelle kvartfinale-comebacket mot Tennys Sandgren hvor han overlevde syv matchballer og vant kampen.

Brytefest

Tvilen ble tidlig erstattet av optimisme da Federer først avverget to breakballer i åpnings-gamet og fulgte opp med å bryte Djokovic til en tidllig 2-0 ledelse. Serberen brøt derimot rett tilbake, men Federer kvitterte med kampens tredje strake servebrudd.

I 37 varmegrader i Melbourne ledet Federer plutselig 4-1 og hadde full kontroll over kampens første sett. Et tykt slør av bekymring hang over supporter-boksen til Djokovic som bl.a inkluderte legenden og tidligere verdenstoer Goran Ivanisevic, som tidligere i uken ble annonsert som kommende medlem i Tennisens Hall of Fame.

Goran Ivanisevic

Djokovic-show

Da Federer skulle serve inn settet fikk derimot Djokovic brutt tilbake i siste sekund og settet gikk til tiebreak. Der ble serberen dominerende; kun et eneste poeng klarte Federer å hente ut. Dermed snappet serberen til seg det første settet med 7-1.

I det andre settet jevnet spillet seg ut og spillerne var igjen på full fart inn i et tiebreak da Djokovic på ny fikk tatt et siste-sekund brudd, og denne gangen var bruddet nok til snappe settet 6-4.

På 2-0 i sett til Djokovic måtte Federer vinne det neste settet for å holde seg i live. Federer var ikke åpenbart preget av fysiske plager, men gjorde en rekke upressede feil som Djokovic klarte å utnytte.

Serberen fikk brutt Federer en gang til 4-2. Dermed trengte han kun å holde serve for å vinne kampen og ta seg til sin åttende Australian Open-finale.

Djokovic gjorde holdt roen, gjorde ingen feil og vant kampen i strake sett med sifrene 7–6(7–1), 6-4, 6-3.

I finalen møter han vinneren av den andre semifinalen mellom Dominic Thiem og Alexander Zverev. Den kampen går kl 09:30 på fredag.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Slo Kongen downunder

Slo Kongen downunder

Jannik Sinner gjorde ‘Det Umulige’ – Novak Djokovic er ute av Australian Open.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv