Hvem er Sofia Kenin?

av | 30 januar, 2020 - 14:02 | Australian Open

Favorittene ble slått ut i kvinnenes semifinaler på torsdag - 'ukjent' jente knuste verdensener og hjemmehåp.

Begge kvinnenes semifinaler i Australian Open ble spilt på torsdag og resultatet ble mildt sagt overraskende.

Fjortende seed Sofia Kenin fra USA slo ut turneringens storfavoritt og verdensener Ashleigh Barty i strake sett med sifrene 7–6(8–6), 7–5.

Barty som katapulterte til stjernehimmelen etter å ha vunnet Roland Garros ifjor var før torsdagens tap i full fart med å bli den første australske kvinnen til å nå finalen av Australian Open siden Wendy Turnbull gjorde det i 1980.

Florida-triangelet

Sofia Kenin sin historie er velkjent i tennisverdenen. Hun ble født i Russland i 1998 og familien flyttet til USA hvor foreldrene tidlig anerkjente hennes potensial i tennis. Faren som også er hennes trener hadde selv spilt tennis på hobbybasis og introduserte sin datter til sporten i en alder av fem år.

I USA leder alle veier for tennistalenter til Florida hvor alt er skreddersydd for kommende stjerner av sporten; klima, miljø og ikke minst utvalg av tennis-akademier.

Kenin endte opp med å bli trent av den kjente tennis-treneren Rick Macki som hadde ansvaret for henne fra hun var fem til tolv år gammel. «Sofia er en av de farligste skapningene jeg har sett selv om hun var liten og racketen var større enn henne selv», har Macki sagt i ettertid.

Se Sofia Kenin sitt intervju som syvåring under :

Fra tennisakedemiet gikk ting slag i slag; etter en junior-karrière hvor hun nådde nummer to i verden, ble hun klar for senior-nivå i 2013, bare 15 år gammel.

Videre har hun jobbet seg opp til en foreløpig bestenotering som nummer 12 i verden, godt hjulpet av 3 WTA-titler. I november ble hun 21 år gammel og ankom Melbourne som nummer 15 i verden.

I Grand Slam sammenheng hadde hun før årets Australian Open aldri kommet lengre enn til fjerde runde – nå er hun i finalen og er på terskelen til å skrive historie.

Retur av gammel kjenning

I finalen møter hun Garbine Muguruza som til tross for en beskjeden nåværende verdensranking som nummer 32 slett ikke er en ukjent spiller.

Spanjolen har vært nummer en i verden og har to Grand Slam titler i karrieren – Roland Garros og Wimbledon.

På torsdag brukte hun sin erfaring og sin tennis-intelligens til å nøytralisere tittel-favoritten og verdenstreer Simona Halep i strake sett med sifrene 7–6(10–8), 7–5.

Kvinnenes finale mellom Sofia Kenin og Garbine Muguruza går kl 09:30 på lørdag.

Kilder: WTA, Wikipedia, Youtube

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Kongens retur

Kongens retur

Novak Djokovic vant Australian Open for tiende gang – returnerer som verdensener.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv