Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on email

Dumpet legendetrener etter en ukes samarbeid i Melbourne – møter Djokovic i finalen

Først røk kjæresten, så dumpet han treneren - nå er Dominic Thiem i finalen i Australian Open.

På tampen av fjoråret ble det kjent at tennisens gyldne kjærestepar; verdensfemmer Dominic Thiem fra Østerrike og franske Kristina Mladenovic (WTA 41) hadde gått fra hverandre. En hektisk hverdag preget av mye reiser for begge to ble oppgitt som forklaring.

Thiem og Mladenovic

Bare noen timer før Dominic Thiem entret Rod Laver Arena i Melbourne for å spille semifinale mot Alexander Zverev, hadde hans ekskjæreste Mladenovic nettopp vunnet kvinnenes dobbel-tittel sammen med Timea Babos fra Ungarn. Tittelen var makkerparets tredje sammen etter å ha vunnet den samme tittelen for to år siden og Roland Garros i fjor.

Overraskende brudd

I tillegg til kjærestebruddet har Dominic Thiem skapt overskrifter den siste uken i Melbourne etter at det ble klart at trener-samarbeidet med landsmann og tennis-legende Thomas Muster tok slutt etter kun en uke.

Samarbeidet ble annonsert rett i forkant av Australian Open og den tidligere verdenenerern og vinner av Roland Garros i 1995 var å se i trener-boksen til Thiem i turneringens to første runder. I runde tre mot Taylor Fritz var Muster ikke lenger synlig i boksen.

– Man vet sjelden hvem som bor på innsiden

Thiem har ikke villet uttale seg for mye om bruddet. «Ingenting stygt har skjedd. Vi sa før vi startet samarbeidet at dersom det ikke funket, så ville vi stoppe».

En voksfigur av Thomas Muster på Madame Tussauds Museum

Landsmannen Muster på sin side har uttalt seg mer kryptisk til hvorfor samarbeidet havarerte: «Jeg vet hvorfor, men jeg vil ikke si alle detaljene. Det er som dette: Det finnes hus som ser fine ut fra utsiden, fantastiske fra utsiden, men man vet sjelden hvem som bor på innsiden»

Uansett – den sosiale dramatikken satt til side: På fredag ble Dominic Thiem klar for finalen av Australian Open etter at han slo Alexander Zverev 3-1 i sett med sifrene 3-6, 6-4, 7–6(7–3), 7–6(7–4).

I finalen møter han Novak Djokovic som spiller om sitt åttende Australian Open-trofe og sin 17. Grand Slam-tittel. De to spillerne har møtt hverandre ti ganger tidligere hvor det innbyrdes oppgjøret teller 6-4 til Djokovic.

Prinsens tålmodighet

I Grand Slam-sammenheng har de møttes tre ganger, alle ganger på grusen i Paris og stillingen der er 2-1 til Thiem.

Thiem har faktisk vunnet fire av de siste fem oppgjørene mot serberen, inkludert ATP Finals i London.

Dersom Dominic Thiem går hele distansen og slår Djokovic i finalen på søndag, vil det være en symbolsk avsettelse av Grand Slam-hegemoniet til De Tre Store. De siste to årene har Thiem vært i samme posisjon i Roland Garros/French Open da han begge gangene møtte Rafael Nadal i finalen, men Kongen av grus har nektet å abdisere for Thiem – som med sine utfordringer har gjort seg fortjent til tittelen Prinsen.

Kanskje er det slutt på Prinsens tålmodighet. På søndag kl 09:30 går herrefinalen av Australian Open. Eurosport viser kampen.

Kilder: Tennis Tonic

Andre artikler

Lik Tennis-Norge på Facebook for å holde deg oppdatert.