Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on email

AO Dag 9: Favorittene videre til semifinale

Roger Federer etter mirakelprestasjon: - Man må være heldig iblant

Halvparten av kvartfinalene i Australian Open ble spilt på tirsdag.

Publikum på Rod Laver Arena og TV-tittere verden over ble vitne til et lite mirakel da en skadepreget Roger Federer avverget syv matchballer og snudde kampen mot Tennys Sandgren i en fem setter som vil bli husket i lang tid fremover.

– Man må være heldig iblant. Jeg tror jeg var var utrolig heldig idag, sa Roger Federer under seiersintervjuet etter kampen.

I herrenes andre kvartfinale satte Novak Djokovic all tvil til side og slo formsterke Milos Raonic i strake sett. Canadiske Raonic har slitt med skader de siste sesongene, men har iløpet av Australian Open spilt opp mot sitt tidligere topp 10-nivå og hadde før tirsdagens møte med Djokovic vunnet alle sine kamper i strake sett. Blant annet slo han 35 serve-ess i kampen mot Marin Cilic i runde fire. Det var derfor forventet at han ville gi verdenstoer Djokovic større motstand enn tilfellet ble.

Djokovic fikk brutt Raonic sin dødelige serve en gang hver i de første to settene og avga selv ikke et eneste brudd. Det tredje settet gikk til tiebreak og heller ikke det klarte serve-kanonen fra Canada å kapitalisere på. Kun et poeng vant Raonic i tiebreaket som endte 7-1 til Djokovic.

13 titler i en semifinale

Det betyr at Roger Federer møter Novak Djokovic i den første semifinalen på torsdag. 49 ganger tidligere har de to legendene møttes og Djokovic leder det innbyrdes oppgjøret 26-23. I Australian Open har de møttes tre ganger – alle gangene i semifinalen og hver gang har Djokovic vunnet.

Regjerende Australian Open-mester Djokovic har vunnet tittelen syv ganger og Roger Federer har seks AO-trofeer i skapet sitt.

På onsdag spilles herrenes to resterende kvartfinaler: Stan Wawrinka – Alexander Zverev og Rafael Nadal – Dominic Thiem.

Ashleigh Barty og Sofia Kenin

På kvinnesiden slo verdensener og hjemmefavoritt Ashleigh Barty fjorårets finalist Petra Kvitova i to sett. Første settet gikk til tiebreak etter et servebrudd hver vei.

I tiebreaket ble australske Barty den sterkeste og vant til slutt 8-6.

Petra Kvitova fikk ikke ristet av seg skuffelsen over å ha tapt et jevnt første sett og ble brutt hele tre ganger i det andre settet. Et brudd tilbake hjalp lite og Ashleigh Barty sikret seg til slutt en plass i semifinalen med seier 2-0.

Ashleigh Barty sin motstander ble avgjort i oppgjøret mellom Sofia Kenin og Ons Jabeur fra Tunisia. Jabeur hadde allerede skrevet historie som den første kvinnelige spilleren fra et arabisk land som har nådd en Grand Slam-kvartfinale.

Sofia Kenin

Nummer 15 i verden Sofia Kenin ble for sterk og vant oppgjøret med sifrene 6-4, 6-4 og møter dermed Ashleigh Barty i semifinalen.

De gjenværende to kvartfinalene i kvinneklassen spilles på onsdag og oppgjørene der er: Simona Halep – Anett Kontaveit og Anastasia Pavlyuchenkova – Garbine Muguruza.

Andre artikler

Lik Tennis-Norge på Facebook for å holde deg oppdatert.