AO Dag 8: De gamle er fortsatt eldst

av | 27 januar, 2020 - 14:15 | Australian Open

Etter åtte dagers spill er åtte herrer og åtte kvinner klar for kvartfinale i Australian Open.

Før starten på mandagens siste innledende oppgjør i Australian Open var det størst spenning knyttet til kampen mellom Rafael Nadal og den australske fargeklatten Nick Kyrgios. Nadal med sine 19 Grand Slam-titler har kun vunnet Australian Open en gang – tilbake i 2009. Kyrgios på sin side har ingen store titler i karrièren, men hans ekstreme talent gjør han som regel til en potensiell tittelutfordringer i de store turneringene.

Hyllet Kobe Bryant

Nick Kyrgios som er en stor fan av basketball ankom Rod Laver Arena i LA Lakers drakt nummer 8, en klar hyllest til den nylig avdøde Kobe Bryant som tragisk omkom sammen med åtte andre, inkludert sin 13 år gamle datter Gianna – i en helikopterstyrt på søndag.

Kobe Bryant, Vanessa Bryant og døtrene Gianna og Natalia under en tilstelning i 2016

Kampen mellom Nadal og Kyrgios endte 3-1 til Nadal. Etter 1-1 gikk de to neste settene begge til tiebreak hvor Nadal sin erfaring og ro ble utslagsgivende. Kongen av grus sikret seg dermed sin Grand Slam kvartfinale nummer 41 i karrièren.

Russisk opp -og nedtur

Spillmessig ble kampen mellom Daniil Medvedev og Stan Wawrinka den største thrilleren på mandag. Sveitsiske Wawrinka har vunnet Australian Open en gang – tilbake i 2014, men var langt ifra favoritt mot russiske Medvedev som er nummer fire i verden.

Kampen ble en fem setts Grand Slam-klassiker som Stan ‘The Man’ gikk seirende ut av. Sveitseren spilte opp mot sitt gamle toppnivå som han har brukt til å vinne tre Grand Slams i en æra dominert av De Tre Store.

Stan ‘The Man’ Wawrinka

Den russiske bjørnens rike ble betydelig innskrumpet på mandag da landsmannen Andrey Rublev sin 2020-seiersrekke tok slutt mot Alexander Zverev. Etter elleve strake seiere og to titler i 2020 var det over for russeren i Melbourne når Alexander Zverev sikret sin første kvartfinale i Grand Slam noensinne etter å vunnet i strake sett.

Dominic Thiem slo Gael Monfils i tre strake sett.

Kvartfinalene er nå klare:

  • Novak Djokovic – Milos Raonic
  • Roger Federer – Tennys Sandgren
  • Rafael Nadal – Dominic Thiem
  • Stan Wawrinka – Alexander Zverev

Kvinner

Der de russiske bjørnene skuffet på mandag, dukket binnen Anastasia Pavlyuchenkova opp som en underdog og slo Angelique Kerber for å tangere sin Grand Slam rekord med en plass i kvartfinalen.

Simona Halep slo Elise Mertens i strake sett. Rumenske Halep har ikke tapt et sett iløpet av sine fire kamper i Melbourne.

Garbine Muguruza er tilbake i fyr og flamme. Den spanske kvinnen har to Grand Slam-titler, men har ikke vunnet tittelen i Melbourne. På mandag slo hun Kiki Bertens overbevisende i strake sett.

Anett Kontaveit

Estlandske Anett Kontaveit slo Iga Swiatek i en jevn tre setts batalje og sikret seg karrièrens første kvartfinale i Grand Slam.

Kvinnenes kvartfinaler blir som følger:

  • Ashleigh Barty – Petra Kvitova
  • Sofia Kenin – Ons Jabeur
  • Anett Kontaveit – Simona Halep
  • Anastasia Pavlyuchenkova – Garbine Muguruza

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Slo Kongen downunder

Slo Kongen downunder

Jannik Sinner gjorde ‘Det Umulige’ – Novak Djokovic er ute av Australian Open.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv