AO Dag 5: Kaos i kvinne-tablået

av | 24 januar, 2020 - 15:04 | Australian Open

En tittelforsvarer, en legende og Caroline Wozniacki måtte alle takke for seg på fredag.

På fredag startet runde tre av Australian Open i Melbourne. Det ble en tung dag for flere favoritter.

Herrer

Roger Federer: – Demonene er alltid der.

Fredagens siste kamp ble kanskje den mest dramatiske da Roger Federer til slutt klarte å slå John Millmann i super-tiebreaket ved enden av det femte settet. Australske Millmann spilte over sitt vanlige nivå, hadde marginene på sin side og ledet 8-4 i det avgjørende tiebreaket før den sveitsiske maestro slo tilbake og vant 10-8.

– Jeg forberedte meg på unnskyldninger til pressekonferansen etterpå, sa Federer til TV-verten rett etter at seieren var sikret.

Nummer seks i verden og potensiell tittelutfordrer Stefanos Tsitsipas ble slått i tre strake sett av den canadiske hardcourt-spesialisten Milos Raonic.

2018-finalist Marin Cilic slo formsterke Roberto Bautista-Agut i en fem setts thriller.

Fabio Fognini fikk en billig passasje sammenlignet med sine to foregående kamper da han slo Guido Pella i tre strake sett.

Novak Djokovic, Diego Schwartzmann, Tennys Sandgren og Marton Fucsovics vant også sine kamper i strake sett.

Kvinner

Tittelforsvarer Naomi Osaka ble slått ut i strake sett av den amerikanske tenåring-sensasjonen Cori ‘Coco’ Gauff. 15 år gamle Gauff slo ned som en bombe i tennisverdenen under fjorårets Wimbledon da hun som 15 år og 3 måneder gammel fikk wildcard til kvalifiseringen og ble den yngste spilleren noensinne til å kvalifisere seg til Wimbledon i Open-æraen.

Tenåringen fulgte opp med å slå legenden Venus Williams i åpningsrunden og tok seg helt til fjerde runde hvor hun tapte for den som til slutt vant trofeet – Simona Halep.

Storfavoritt til årets Australian Open, vinner av 23 Grand Slam titler og legende Serena Williams sto for dagens største sjokk da hun ble slått ut av Qiang Wang fra Kina.

Danmarks Caroline Wozniacki tok et følelsesladet farvel med profesjonell tennis da hun tapte for Ons Jabeur i det som var hennes siste turnering i karrièren.

Andre kvinner som avanserte videre på fredag: Sofia Kenin, Ashleigh Barty, Maria Sakkari, Alison Riske og Petra Kvitova.

Bilde av Cori Gauff – By DarDarCH – Own work, CC BY-SA 4.0, Link

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Kongens retur

Kongens retur

Novak Djokovic vant Australian Open for tiende gang – returnerer som verdensener.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv