AO Dag 10: Nadal røk ut – Djokovic kan overta som verdensener

av | 29 januar, 2020 - 15:06 | Australian Open

Østerriksk gjennombrudd i Australian Open på onsdag.

På onsdag ble de siste kvartfinalene spilt i Melbourne.

Vinneren fra 2014 Stan Wawrinka har i løpet av de siste to ukene i Melbourne spilt opp mot sitt tidligere toppnivå og startet kampen mot Alexander Zverev som forventet da sveitseren iløpet av 26 minutter vant det første settet 6-1.

Men fra der og utover handlet det meste om Zverev som til tross for fire store titler i karrièren aldri har kommet lengre enn fjerde runde forut for årets Australian Open.

Itakt med tyskerens egne prestasjoner utpå banen sank Wawrinka sitt nivå og Stan ‘The Man’ så ut til å ha gått tom for krefter etter det eksplosive åpnings-settet. Mindre enn to timer brukte Zverev på å vinne de neste tre settene og kampen 3-1 med sifrene 1-6, 6-3, 6-4, 6-2.

«Etter det første settet gjorde jeg meg klar til å forklare pressen hvorfor jeg tapte i strake sett», sa Zverev etter kampen.

Kongen og Prinsen

I herrenes andre kvartfinale kom dagens høydepunkt når Kongen av grus – Rafael Nadal møtte Prinsen av grus – Dominic Thiem.

Dominic Thiem har gjort seg fortjent til tittelen Prinsen ettersom han er den som har vært nærmest og tydeligst i å utfordre grus-hegemoniet til Rafael Nadal. De siste to årene har de møttes i finalen av Roland Garros og begge gangene har Nadal forsvart tronen. Men Thiem har klart å slå spanjolen fire ganger på ATP-touren, alle gangene på grus.

Før onsdagens oppgjør hadde Nadal vunnet samtlige fem møter dem imellom i Grand Slam sammenheng. Men for 26 år gamle Thiem fra Østerrike stemte det meste på onsdag.

Vant 3 tiebreaks

Iløpet av fire timer og et kvarter slo han Nadal 3-1, med sifrene 7–6(7–3), 7–6(7–4), 4–6, 7-6(8–6)  i en kamp der tre av fire sett gikk til tiebreak. At Thiem måtte vinne alle sine sett på tiebreak sier noe om hvor vanskelig det var å slå verdensener Rafael Nadal.

Seieren betyr at Dominic Thiem blir den andre spilleren fra Østerrike siden Thomas Muster til å nå en semifinale i Melbourne. Der møter han Alexander Zverev.

Med Nadal ute i kvartfinalen, kan Novak Djokovic få en retur som verdensener dersom han vinner turneringen. Først skal han møte Roger Federer i semifinalen.

På kvinnesiden slo verdens nummer tre og regjerende Wimbledon-mester Simona Halep ut Anett Kontaveit i strake sett med sifrene 6-1, 6-1 i løpet av 54 minutter.

Jevnere ble det i den andre kvartfinalen hvor Garbine Muguruza slo Anastasia Pavlyuchenkova 2-0 med sifrene 7-5, 6-3.

Kvinnenes semifinaler blir nå melleom Ashleigh Barty – Sofia Kenin og Simona Halep- Garbine Muguruza.

Praktisk informasjon

Semifinalene starter natt til torsdag. Først ute er kvinnene:
Kl 04:00 – Ashleigh Barty – Sofia Kenin
Kl 05:30 – Simona Halep – Garbine Muguruza

Torsdagens høydepunkt :

Kl 09:30 – Roger Federer – Novak Djokovic

Kampene vises på Eurosport og Eurosport Player.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv