Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on email

Ruud tapte første kamp i Milano

Små marginer ble avgjørende for Casper Ruud i 'hurtig-tennis' turneringen Next Gen Finals.

Next Gen ATP Finals i Milano spilles som en round-robin turnering. Det vil si alle åtte spillerne fordeles i to grupper på fire hvor alle møter alle innad i gruppen. De to beste fra hver gruppe avanserer videre til semifinale. Kampene spilles som best av fem og første til fire istedenfor seks games. På 3-3 blir det tiebreak. På 40-40 er det gameball (no advantage). Casper Ruud er fjerde-seedet og i samme gruppe som favoritten Alex de Minaur(1), Miomir Keckmanovic(5) og Shapovalov-erstatteren Alejandro Davidoch Fokina(7).

Turneringen startet på tirsdag hvor Ruud møtte den gamle kjenningen Miomir Keckmanovic. Kampen ble preget av det unike poeng-systemet som sørget for kjappe sett og kampen var over på 78 minutt.

Ruud spilte solid i de første to sett der serve og forehand-komboen sørget for mange poeng. Spillet var jevnt under store deler av kampen, men serberen hadde marginene på sin side før han etterhvert spilte seg opp som den beste spilleren.

Etter å ha fulgt hverandre tett og holdt sine server, gikk både første og andre sett til tiebreak der Keckmanovic vant begge 7-5.

I det tredje settet kom kampens første servebrudd da serberen fikk brutt Ruud til 3-2 og kunne serve kampen hjem. Keckmanovic tok første matchball og vant kampen med sifrene 4-3(5),4-3(5),4-2.

Ruud: – Prøve å nullstille

Til Eurosport etter kampen sier Ruud

– Det var litt stang ut idag på de beste ballene. Man visste det kom til å bli jevnt, det er bare noen få baller som avgjør. – Et litt slurvete game i det tredje sett dessverre gjorde at det ble tap i tre strake, selv om man føler man kjemper så godt man kan og spiller ganske så godt

På onsdag treffer Casper Ruud neste gruppemotstander, storfavoritten Alex de Minaur. Kampen vises på Eurosport Norge.

På spørsmål om hva han tenker videre sier Ruud

– Det er ikke over selv om man taper første kampen. Å vinne de to neste er planen. Det blir tøffe motstandere i morgen og på torsdag så jeg får bare prøve å nullstille.

Nordmannen og Keckmanovic er gamle venner fra tennis-akademiet og har spilte double sammen under årets US Open. 2019 var også året de møttes som motstandere på ATP-touren. Først i kvalfinalen til Roma som Ruud vant, og deretter i Zhuhai for seks uker siden. I den kinesiske storbyen måtte Ruud trekke seg i det andre settet pga influensa, noe som endte opp med å spolere den påbegynte Asia-sesongen hans. Tittelen i Zhuhai tok forøvrig onsdagens motstander Alex de Minaur, hans tredje ATP-tittel i 2019.

Klikk her for en komplett oversikt over de unike reglene for Next Gen ATP Finals.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788