Norge kvalifisert for ATP Cup

av | 5 november, 2019 | Casper Ruud, Norsk, Viktor Durasovic

Casper Ruud og Viktor Durasovic får muligheten til å spille nyvinningen ATP Cup.

Først 13. november blir det helt offisielt, men allerede nå kan Tennis-Norge slå fast at Norge er kvalifisert som det siste og 24. landet til nasjonsturneringen ATP Cup i Australia i januar.

Kvalifiseringen til ATP Cup foregår gjennom ranking. De 24 nasjonene som har den høyest rangerte spilleren på ATP-rankingen får spille den nye turneringen. Norge har lenge vært på etterskudd, men 11. november vil Casper Ruud og Norge rykke opp til en 24.-plass.

Dermed får også Viktor Durasovic en ypperlig mulighet til å spille mot noen av verdens beste spiller. I ATP Cup skal deltakerlandene stille med to spillere, og det blir naturlig at Durasovic stiller for Norge. Kommer de andre nasjonene med sine beste toere, kan Durasovic møte topp ti-spillere som Roberto Bautista Agut og Matteo Berretini.

ATP Cup foregår i gruppespill, der Norge vil møte tre andre nasjoner enten i Sydney, Perth eller Brisbane. Først skal toerne spille en singlekamp mot hverandre, før enerne skal møte hverandre. Står det 1-1 i kamper da, møtes nasjonene i en doublekamp.

De beste lagene i de seks gruppene, pluss de to beste toerne går videre til sluttspillet. Turneringen starter 3. januar.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Rystet av tenåring i Marbella

Rystet av tenåring i Marbella

Casper Ruud møtte sin overmann i Andalucia Open – 17 åringen Carlos Alcaraz demonstrerte hvorfor han er dubbet den nye Nadal.

Gruskontroll i Marbella

Gruskontroll i Marbella

Årets første grus-seier er i boks for Casper Ruud som nå er favoritt til å nå finalen i Andalucia Open.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv