Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on email

Gruppene i ATP Cup er trukket: Brutal motstand for Norge

Norges beste herrespillere møter sine motparter fra USA, Russland og Italia når ATP Cup starter i januar.

Tennis Norge var tidlig ute og meldte at Norge hadde kvalifisert seg til nyvinningen ATP Cup som spilles i Australia ukene i forkant av Australian Open. Turneringen er strukturert likt Davis Cup med single og double kamper. Den viktige forskjellen er at ATP Cup gir ATP-poeng. Maksimalt 750 poeng kan vinneren sitte igjen med. ATP Cup skal også gi flere spillere anledning til å spille tellende turneringer som oppvarming til Australian Open. Tidligere har presset vært stort på ATP 250 turneringene i Sydney, Brisbane og Auckland, da mange spillere er ivrige på en god sesongstart. Mange husker sikkert sesongstarten 2018 hvor Casper Ruud spilte Challenger på New Caledonia, fikk en siste-liten sjangs i Auckland hvor en dramatisk kamp mot Robin Haase nesten spolerte hans første Grand Slam-triumf.

Stjerner i kø

Lagkapteinen for Norge er Christian Ruud. Spillerteamet består av Casper Ruud, Viktor Durasovic, Lukas Lilleengen, Herman Høyeraal og Leyton Rivera. Norge har havnet i Gruppe D sammen med USA, Russland og Italia. Norge spiller alle sine gruppekamper i Perth og sluttspillet foregår i Sydney.

Med forbehold, ifølge turneringsformatet ser det derfor ut til at vi får følgende oppgjør:

– Casper Ruud skal spille mot Daniil Medvedev, Matteo Berrettini og John Isner.

– Viktor Durasovic treffer Karan Khachanov, Fabio Fognini og Taylor Fritz.

Kilder: ATP Media

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788