Challenger kommer til Bergen i 2020 – Casper Ruud i spissen

av | 27 november, 2019 - 15:58 | Casper Ruud, Norsk

Paradis Tennisklubb i Bergen vil sette Norge på det internasjonale tenniskartet.

I en pressemelding på tirsdag annonserte Paradis Tennisklubb i Bergen at de sammen med private sponsorer skal etablere en ATP Challenger turnering i november neste år.

Turneringens frontfigur blir Casper Ruud som sammen med sin far Christian kommer til Bergen Tennisarena førstkommende lørdag for å treffe initiativtakere, delta i pressekonferanse og spille oppvisningskamp.

Pressekonferansen finner sted i Bergen lørdag 30. november klokken 12.15 på Bergen Tennisarena etterfulgt av oppvisningskamper med både senior og junior Ruud. Hele arrangementet er gratis og arrangøren håper mange vil ta seg tid til å komme og se Norges to beste tennisspillere gjennom tidene.

Til bunns for Bergen Challenger ligger en intensjonsavtale med det internasjonale tennisforbundet ATP og en fremmøte-avtale med Casper Ruud. Finansieringen gjenstår og Paradis Tennisklubb skriver i pressemeldingen at de nå starter arbeidet med å invitere sponsorer og investorer som ønsker å delta i formidlingen av profesjonell tennis til det norske folk. Arrangøren forventer at kampene vil bli vist på tradisjonell TV og streamet på nettet.

– Vi lever bare en gang

I et intervju med Bergensavisen sier styremedlem i Paradis Tennisklubb og en av initiativtakerne Kenneth Aadland – Vi må klare å finansiere det på et vis, hvis ikke blir det minus. Men vi skal gjennomføre, og vi håper flere blir engasjert i dette.

Budsjettet det snakkes om ligger på halvannen million kroner.

– Vi lever bare én gang, og vi må prøve å få til bra ting i Bergen. Jeg tror barn blir glade og verden annerledes av idrett. Vi synes de tingene er spennende og gøy, sier Aadland, som tror turneringen blir større og bedre enn folk tror.

Forrige gang det ble spilt en Challenger i Norge var sommeren 1995, dengang på grusen i Lillehammer da toppseed Christian Ruud tapte finalen mot rumenske Andrew Ilie. 1991 var forrige gang en Challenger ble arrangert i Bergen.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Videre i US Open

Videre i US Open

17 år gamle Nicolai Budkov Kjær vant første runde i Junior-grenen av årets siste Grand Slam.

Tidlig exit i US Open

Tidlig exit i US Open

Casper Ruud tapte i fem sett til den kinesiske spilleren Zhizhen Zhang i andre runde av US Open.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv