Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on email

Uavklart mellom Norge og Georgia etter dag en

Casper Ruud vant oppskriftsmessig sin kamp, mens Viktor Durasovic skuffet noe.

Norge møtte fredag Georgia til de første kampene i oppgjøret i Davis Cup på grusen på Njård i Oslo. Det norske laget er storfavoritter etter at Georgias ener, Nikoloz Basilashvili, nummer 17 i verden, ikke spiller.

Viktor Durasovic var første mann ut mot Georgias ener, Aleksandre Metreveli som er ranket som nummer 695 i verden. Det endte med et tap 5-7, 4-6.

– Det hadde kanskje holdt å spille på det jevne, men det var vanskelige vindforhold. Jeg hadde dårlig feste, og kom for dårlig inn i slagene mine, sa Durasovic til Eurosport etter kampen.

Norges ener, Casper Ruud, gjorde derimot ingen feil og overbeviste på hjemmebane. 20-åringen møtte George Tsivadze, nummer 933 i verden.

Ruud hadde full kontroll fra første ball og vant til slutt 6-1, 6-0 på rundt 45 minutter.

– Det var en bra kamp for meg, og det ikke helt den motstanden jeg har spilt mot i det siste. Jeg spilte en bra kamp og visste at det ville komme sjanser. De utnyttet jeg, sa Ruud etter kampen.

Lørdag spilles de tre siste kampene. Det starter med double. Norge må vinne to kamper til for å gå videre til opprykkskvalifisering til 1. divisjon.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788