Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on email

Sponset: Gode oddsobjekter på tennis i 2020

Rafael Nadal tok til slutt seieren i US Open, i en spennende femsetter mot Daniil Medvedev. Med det avsluttet han sesongens siste Grand Slam, men allerede i junuar skal vi igjen dunke løs i Australian Open.

Novak Djokovic var regnet som den største favoritten, men måtte dessverre bryte underveis i en kamp på grunn av skaden. Når Roger Federer i tillegg overraksende ble slått ut av bulgareren Grigor Dimitrov, var alt duket for at Nadal kunne innkassere sesongens andre Grand Slam-seier. Som vanlig tok han seg av French Open, mens Djokovic var den sterkeste i Wimbledon etter å ha slått Federer i det som etterhvert ble en thriller av en finale.

Kan Federer slå tilbake?
Roger Federer holder fremdeles et meget høyt nivå, men en hel sesong uten Grand Slam-seier er neppe noe han liker spesielt godt. Nå har han blitt enda et år eldre, og dette reflekteres også i oddsen.

I Australian Open er Djokovic den største favoritten med 2,5 i odds hos Unibet, mens Nadal gir 5 i odds. Australian Open spilles på hard court og det favoriserer Djokovic, som har vunnet denne turneringen hele syv ganger tidligere. Federer gir 8 ganger pengene, og dette kan være et interessant bet selv om en skadefri Djokovic virker uhyre sterk på dette underlaget. Finalisten fra US Open, Medvedev, gir 9 odds. Denne oddsen kan være kunstig lav etter hans veldig gode prestasjoner i US Open, men det kan også være at han fortsetter utviklingen inn i den nye sesongen.

Når skal gruskongen abdisere?

Nadal har en helt absurd track record i French Open. Rafael Nadal har vunnet French Open hele tolv ganger og det er naturligvis ingen andre som har flere titler enn dette. French Open spilles grus, og en god grusspiller trenger noen litt andre kvaliteter enn en som er best på gress eller hard court. Grus er det tregeste underlaget, noe som gjør at det generelt blir mer grunnlinjespill og flere lange ballvekslinger. To meter høye superservere har ikke et like skrapt våpen på grusbanen og dette gir et litt annet favoittsjikte.

Ikke uventet gir Nadal-seier den laveste oddsen hos Unibet, helt nede i 1,8. Djokovic prises til 3,75, men her er det faktisk ikke Fererer som har den tredje laveste oddsen. De to siste årene er det nemlig østerrikeren Dominic Thiem som har møtt Nadal i finalen og han har i flere år hatt tilnavnet “Prisen av Grus”. Dersom du har tro på at han endelig skal ta steget opp, vil det gi deg 7,5 ganger pengene. Det føles litt rart å nevne Federer som en parentes, men han har ofte valgt å stå over French Open og derfor prises han på nåværende tidspunkt til hele 21 i odds.

Dersom du er glad i litt casino – med lav innsats og høy potensiell gevinst – kan den italienske kranglefanten Fabio Fognini være et hett tips. Til tross for at han er oppvokst i den idylliske og fredfulle kystbyen San Remo i Liguria, snakker vi her om en humørspiller av det ekstreme slaget. Likevel viste han i fjor et toppnivå som kan matche de aller beste og med seier i Monte-Carlo Masters spilte han seg inn i topp ti på verdensrankingen. Mannen er helt klart best på grus, men har få resultater å vise til i Grand Slam. Han spiller på sitt beste en fantastisk underholdende tennis, som i seg selv er verdt å se på. Dersom du i tillegg satser noen kroner kan han gi deg hele 101 ganger pengene.

Hvem kan overraske i Wimbledon?

Når vi atter en gang ankommer gressbanene i London er igjen alt som det skal være. Djokovic er oddsfavoritt med 2,5 i odds mens Federer og Nadal begge ligger på 5,5. Etter denne trioen er det et enormt gap ned til Medvedev og Tsitsipas på 17 i odds.

Det er interessant å se på avstanden fra de tre store og ned til resten i denne turneringen og det blir interessant å se om de også er like dominerende sommeren 2020. Det snakkes alltid om unge og lovende tennisspillere, men hvem blir den første til å ta steget opp og på alvor utfordre de tre store?


På tide å ta neste steg

Selv om det til enhver tid snakkes om unge og lovende tennisspillere, er det lenge siden Federers, Nadals eller Djokovic’ posisjon virkelig har vært truet. De blir stadig eldre og vi ser stadig gode prestasjoner fra yngre spillere, men ingen har greid å holde et høyt nok nivå over tid og prestert godt nok på alle underlag.

Nevnte Dominik Thiem forbedrer seg på grus, men har til gode å levere lignende resultater på andre dekker. Tsitsipas er kun 21 år og ranket som nummer syv i verden, men har hatt en relativt dårlig sommer og høst i Grand Slam-sammenheng. Det samme gjelder for 22 år gamle Alexander Zverev. Medvedev – som var stor i US Open og spilte seg til finalen – er kun 23 år, men er nødt til å vise mer av dette over tid til å bli tatt på alvor. Karen Khachanov og Matteo Berrettini er et par andre spillere som ligger høyt på rangkinglisten til tross for ung alder.

Dersom man har tro på noen av disse neste sesong kan det være gode penger å tjene. Oddsen viser totalt sett et stort avvik mellom Djokovic, Nadal og Federer og resten av gjengen. Hvem har den rette personligheten? Hvem har best progresjon? Hvem har vist at de på gode dager kan matche nivået til de tre nevnte? Det er mye man kan se på og det er mye å tjene dersom man treffer på en av disse. Det trenger ikke å skje neste år, men en gang i fremtiden vil nødvendigvis dagen komme.

Andre artikler

Lik Tennis-Norge på Facebook for å holde deg oppdatert.